Život
StoryEditor

[Video] Lexus predstavio električni RZ 450e

01. Svibanj 2022.
EXUS RZ 450e

Lexus RZ 450e novo je električno SUV vozilo te prvi električni Lexus razvijen od nule u skladu s filozofijom Lexus Electrified. RZ je prije svega pravi Lexus, sa svim vrhunskim osobinama u pogledu performansi i izrade koje se povezuju s tim brendom. RZ ima litij-ionsku bateriju ukupne snage 71,4 kW koja je u cijelosti smještena ispod kabine, čime pridonosi niskom težištu automobila.

Iz Lexusa kažu da je trajnost baterije jedan od najvažnijih aspekata te predviđaju da će baterija modela RZ nakon 10 godina zadržati više od 90 posto kapaciteta zahvaljujući nizu mjera za očuvanje kvalitete i performansi, temeljenih na Lexusovom dugogodišnjem iskustvu na području baterijskih tehnologija. Iako snagu baterije znamo, Lexus nije objavio podatke o dometu, ali predviđa se da bi mogao biti oko 400 km.

Posebnost ovog Lexusa je što dolazi s prvim elektroničkim upravljačkim sustavom s kvadratnim upravljačem nazvanim One motion Grip. Taj sustav predstavlja jednu od najvažnijih novih tehnologija predstavljenih u Lexusu RZ jer nema mehaničke spone i tradicionalnog stupa upravljača – umjesto njih električna veza prenosi signale od upravljača do kotača. Rezultat je trenutačni odaziv i znatno preciznije upravljanje, tvrde iz Lexusa. 

20. travanj 2024 02:55