Život
StoryEditor

[Video] Novi BMW X7 sposoban je i za učenje

24. Travanj 2022.
BMW x7 2022

BMW je predstavio novi SUV X7, najveći i najluksuzniji model koji stiže s prepoznatljivom prednjom maskom, popularnim predimenzioniranim 'bubrezima', ali i mnogim drugim premium dodacima. Iz tvrtke ističu da je X7 središnji model u najekskluzivnijem premium segmentu, koji nazivaju Sports Activity Vehicle, a oplemenjuju ga novi sustav iDrive i opcija blagoga hibridnog pogona.

Kad smo kod pogona, vrh ponude je 4,4-litreni benzinski motor V8 s 520 KS koji će biti u modelu X7 M60i xDrive, zatim osnovni trolitreni šesterocilindrični motor s 380 KS za model X7 xDrive40i te treća opcija, xDrive40d s 352 KS. Sva tri motora imaju i dodatak blagog hibrida od 48 V.

Od posebnih sustava treba izdvojiti sustav za izbjegavanje sudara i Manoeuvre Assistant, sustav koji pamti manevre do dvjesto metara i radi kako ga naučimo. Točnije, može se upotrebljavati pri parkiranju ili vožnji poznatim rutama kad X7 bude potpuno automatiziran. U ponudi će također biti sportski paket opreme M Sport s dodatnom sportskom opremom, ali i malo paprenijom cijenom koja još nije poznata. No poznato je da će se u prodaji novi BMW X7 naći u kolovozu.

20. travanj 2024 02:06