Život
StoryEditor

Gdje na izlet: Vodeni parkovi su idealna destinacija za godišnji odmor

20. Lipanj 2022.
foto Shutterstock

Piše: Anamarija Mujanović

Osim uživanja na plaži i ispijanja osvježavajućih pića mnogi za vrijeme godišnjeg odmora traže dodatnu zabavu, pogotovo oni koji ga provode s djecom. Ljetovanje s djecom ponekad zna biti muka jer kada je vani više od 30 stupnjeva teško je zabaviti mališane, bilo da se nalazili na Jadranu ili ste pak ljeto odlučili provesti u kontinentalnoj Hrvatskoj. No svakodnevnu monotoniju tijekom vrućih ljetnih dana najbolje rješavaju izleti u vodene parkove.  

Titulu najposjećenijeg vodenog parka u Hrvatskoj zasigurno nosi Aquapark Istralandia smješten u zaleđu istarskog Novigrada. Riječ je o vodenom parku koji svojim toboganima i najvećim bazenom s umjetnim valovima na ovom području pruža raznovrsne animacijske programe, sportske turnire i druge aktivnosti. No nije namijenjen samo obitelji s djecom nego i obožavateljima adrenalina pa nije ni čudo da ima i najviši tobogan u Hrvatskoj visine čak 27 metara.  Inače, park se nalazi pokraj izlaza Nova Vas na Istarskom ipsilonu, a od centra Novigrada je udaljen 7 kilometara.

image

Aquapark Istralandia

foto

Osim Istralandie naš najveći poluotok ima i park Aquacolors, najveći hrvatski vodeni park koji je, kako tvrde, namijenjen svim uzrastima. Smješten u Poreču, park se prostire na površini većoj od 100.000 kvadratnih metara, a udaljen je od mora tek jedan kilometar. S mnoštvom bazena namijenjenih odraslima, atrakcijama za djecu, bazenima i tzv. 'lazy river' rijekom kojom se u 15 minuta može obići cijeli vodeni park, Aquacolors ima misiju postati najposjećeniji u Hrvatskoj.

image

Vodeni park Aquacolors

foto

Na mjestu arheološkog nalazišta u Balama nalazi se i Paleo park. Riječ je o vodenom i edukativnom parku u kojem se može naučiti o dinosaurima, a mogu se vidjeti i kosti dinosaura koje su pronađene na tom području Istre. No tu su i tri bazena za odrasle i djecu. Vodeni park proteže se na 16.200 metara kvadratnih, a dio je kampa Mon Perin.

image

Paleo park

foto

U susjednoj županiji, Primorsko-goranskoj, na otoku Lošinju u blizini centra grada Malog Lošinja i nedaleko najpopularnije plaže Čikat, na kojoj se nalaze luksuzni hoteli, smjestio se istoimeni vodeni park Čikat. Veličine 6300 kvadratnih metara park ima nekoliko bazena s morskom vodom, a tobogani nude cjelodnevnu zabavu za obitelji s djecom.

image

Aquapark Čikat

foto

U Dalmaciji je pak najposjećeniji Aquapark Dalmatia smješten u obiteljskom dijelu kompleksa Solaris u Šibeniku. Park nudi atrakcije i za djecu i za odrasle pa tako ima brojne tobogane, mlaznice, prskalice i vodopade. Za djecu su tu i 'kids zona' te podmorska bajka sa šarenom špiljom. S površinom o 8000 kvadratnih metara park ima kapacitet za tisuću posjetitelja, a jedna od glavnih atrakcija je i vodena tvrđava na kojoj se nalazi velika bačva koja svako malo istrese veliku količinu vode kako bi osvježila posjetitelje.

image

Aquapark Dalmatia

foto

Za one koji nisu u mogućnosti otići na more ili pak traže osvježenje za vikend odmor mogu potražiti i u Međimurju, okolici Zagreba i u Daruvaru.

Na samom sjeveru Hrvatske Terme Sveti Martin mogu se pohvaliti svojim vodenim parkom MartiLandia. Zabavni sadržaji za djecu i odrasle, punktovi s hranom i pićem te animacija aktivnosti su koje nudi ovaj park, a tu su i dječje vodeno igralište i bazeni na otvorenom s grijanom vodom. Za svakog po nešto.

image

Aquapark MartiLandia

foto

Za one željne osvježenja u okolici Zagreba tu je vodeni park Adamovec koji se može pohvaliti s vodenom površinom od 1600 kvadratnih metara te raznovrsnim sadržajem za djecu i odrasle. Park ima unutarnje bazene s masažama, gejzirima i drugim efektima, vanjski rekreacijski bazen sa divljom rijekom, umjetnim otocima i jaccuzijem, wellness i fitness centar te gastronomsku ponudu.

image

Aquapark Adamovec

foto

Daruvar također ima svoju ponudu zabavnih sadržaja za vruće ljetne dane. Smješten u srcu grada termalni vodeni park Aquae Balissae na raspolaganju ima dva velika vanjska bazena, dječje bazene, dva tobogana, te ugostiteljski sadržaj, a tijekom zime za posjetitelje je otvoren unutarnji bazen s plivačkim stazama, dječji bazen, spilju, tobogan i whirlpool. Ovaj vodeni park koristi geotermalnu vodu kojom Daruvar nastavlja tradiciju liječenja i uživanja dugu više od dvije tisuće godina.

image

Aquae Balissae

foto

Neovisno gdje se nalazili ovo ljeto vodeni parkovi odlična su destinacija za cjelodnevnu zabavu s djecom.

28. travanj 2024 19:42