Život
StoryEditor

Žuja i hrvatska nogometna reprezentacija potpisali novi petogodišnji ugovor o suradnji

09. Studeni 2022.
foto Pixsell

Predstavnici Zagrebačke pivovare i Hrvatskog nogometnog saveza danas su potpisali novi ugovor o sponzorstvu kojim su i službeno potvrdili nastavak partnerstva koje traje od 1998. godine. Ožujsko pivo tako će ponovno biti uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju i na FIFA Svjetskom prvenstvu koje počinje 20. studenog u Katru. Ugovor o produljenju već 25 godina duge suradnje potpisali su Miroslav Holjevac, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare te Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

- Ovo je velika i značajna godina za našu kompaniju u kojoj Zagrebačka pivovara i Ožujsko pivo slave 130 godina postojanja. Osim što smo predstavili značajne investicije i organizirali brojne aktivnosti, sretni smo i ponosni zbog nastavka partnerstva omiljenog hrvatskog piva i hrvatske nogometne reprezentacije.

Ovaj je korak logičan nastavak suradnje koja traje već četvrt stoljeća te ovo partnerstvo čini najdugovječnijim sportskim partnerstvom na ovom području. Radujemo se svemu što predstoji te u Katar šaljemo puno dobrih želja i vjere u naše igrače - rekao je Miroslav Holjevac, predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare.

S time se složio i predsjednik HNS-a Marijan Kustić koji je potvrdio kako je Žuja pokazala pravi nogometni duh.

- Raduje me što smo prije odlaska na Svjetsko prvenstvo dogovorili nastavak suradnje s našim najdugovječnijim partnerom, Zagrebačkom pivovarom. Ožujsko pivo je zaista iznimno vjeran, predan i aktivan partner ne samo Hrvatskog nogometnog saveza i naše reprezentacije već cjelokupnog hrvatskog nogometa.

Zahvaljujem predsjedniku Holjevcu i rukovodstvu Pivovare što prepoznaju veliku vrijednost naše reprezentacije te što svojim ulaganjima i aktivnostima iz godine u godinu pomažu razvoju hrvatskog nogometa - komentirao je Kustić. 

Osim službenog potpisivanja ugovora o nastavku suradnje, na konferenciji za medije su predstavljene i ovogodišnje aktivnosti Ožujskog piva uoči i tijekom prvenstva. Žuja je dobila novo ruho, a krasit će je nova četiri igrača Vatrenih – Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović i Andrej Kramarić. Krovnu poruku kampanje ‘Ostavi srce za Hrvatsku‘ prepoznat će svaki navijač, a ona se šalje i kroz TV spot u kojoj će nogometno slavlje kao i uvijek predvoditi Žujini Rene Bitorajac, Goran Bogdan i Goran Navojec uz odabrane zvijezde hrvatske nogometne vrste.

- Mi smo, to je već poznato, vrlo emotivni navijači i dok naši reprezentativci ostavljaju srce na terenu mi ga za Hrvatsku ostavljamo gdje god treba: u našim domovima, na stadionima, u kafićima, na trgovima…Tako ćemo i ove godine TV spotom motivirati naše navijače i bodriti naše igrače, a posebno smo sretni smo i ponosni što će naša Žuja dobiti i novo lice.

Zbog najvatrenijih navijača na svijetu ove godine predstavljamo i našu digitalnu kampanju ‘Malo jači navijači‘. Žuja je nogomet, nogomet je Žuja, jedno bez drugog ne ide, tako da jedva čekamo da nogometna euforija počne - otkrila je Ana Štebih Pinjuh, direktorica marketinga Zagrebačke pivovare.

Konferenciji za medije prisustvovao je i izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić koji je tom prilikom predstavio finalan popis igrača koji putuju u Katar te potvrdio važnost Žujine podrške reprezentaciji.

- Prije četiri i pol godine na istom smo mjestu, u Pivani Zagrebačke pivovare, objavili popis za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, što budi uspomene na onu čarobnu priču koja je okončana osvajanjem svjetskog srebra. Odajem priznanje Ožujskom pivu koje je vjeran i važan partner hrvatskog nogometa dugi niz godina te se nadam da će naši navijači i ove godine imati puno razloga za slavlje uz Žuju.

U ime stručnog stožera, mogu najaviti ćemo učiniti sve kako bi reprezentacija u Kataru još jednom osvjetlala obraz cijele domovine - zaključio je Dalić. 

Podsjećamo, Hrvatska nogometna reprezentacija svoju prvu utakmicu igra 23. studenog protiv Maroka, a u skupini F još će se susresti s reprezentacijama Kanade i Belgije. Utakmica s Kanadom na rasporedu je 27. studenog, dok će Vatreni s Belgijom snage odmjeriti 1. prosinca.

26. travanj 2024 21:45