Znanja
StoryEditor

Budite u društvu 100 najutjecajnih žena lidera

23. Ožujak 2016.

"Žene su u usporedbi s muškarcima više usmjerene na suradnju, timski rad, sporazumijevanje, ohrabrivanje, fleksibilnost i brigu. Stotine istraživača diljem svijeta u posljednjih nekoliko godina otkrilo je da je taj način trenutno najbolji način upravljanja organizacije , a tako će biti i u nadolazećim godinama ", kaže dr. Susan Madsen, UtahValley University, USA, autorica vrste važnih knjiga o ženskom vodstvu i glavna predavačica na međunarodnoj konferenciji pod nazivom "WomenLeaders, AgentsofChangein Europe" (14. - 15. travnja 2016, Bled).

Konferencija je organizirana od strane IEDC - Poslovne škole Bled na svoju 30. obljetnicu, u suradnji s IEDC Coca-Cola katedrom za održivi razvoj i Europskim centrom za voditeljstvo (The European Leadership Centre), pod pokroviteljstvom Nova KBM.

"Cilj konferencije na kojoj će se okupiti najutjecajnije ženske vođe, a glavni govornik će biti premijer Vlade RS, dr. Miro Cerar, je ojačati svijest o tome da su žene važan pokretač razvoja ", misli prof. dr. Danica Purg, direktorica i dekanica IEDC-Poslovne škole Bled.

Sudionici će imati jedinstvenu priliku da slušaju i stupe u kontakt s uglednim predavačima iz Austrije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Grčke, Hrvatske, Latvije, Njemačke, Nizozemske, Slovenije, Srbije, Švedske, Turske, Velike Britanije i SAD. Između više od trideset sudionika biti će i europski zastupnik Tanja Fajon, Gordana Kovačević, predsjednica uprave Ericsson Nikola Tesla, Hrvatska; Medeja Lončar, direktorica Siemens d.o.o., Slovenija; dr. Bola Olabisi, osnivačka predsjednica, Global WomenInventorsandInnovators Network, Velika Britanija; Ljerka Puljić, potpredsjednica Agrokor Grup, Hrvatska; prof. dr. Danica Purg, direktorica i dekanica IEDC Poslovne škole Bled, Slovenija; Malin Rogström savjetnica, Sandvik, Švedska; Melanie Seier Larsen, Principal, The Boston Consulting Group, Slovenija; GuldenTürktan, predsjednica, W20 KAGIDER CouncilofPresidents, Turska; Mirella Visser, izvršna direktorica, Centre for InclusiveLeadership, Nizozemska i drugi.

Konferenciju će moderirati prof. Mollie Painter-Morland, predstojnica Coca-Cola katedre za održivi razvoj na IEDC-Poslovnoj školi Bled i redovni profesor  ne Nottingham Business School u Velikoj Britaniji.

http://www.iedc.si/wl

04. svibanj 2024 11:26