Znanja
StoryEditor

Gdje, kako i zašto investirati u turizam?

12. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Adria Hotel Forum održat će se u hotelu Westin 13. i 14 veljače. Glavna tema Foruma je hotelijerstvo kao pokretač investicija.

Marina Franolić, direktorica Foruma, rekla je kako je glavna namjera organizatora ove konferencije o hotelijerstvu da se raspravi kako se tržište promijenilo u zadnjih nekoliko godina te gdje, kako i zašto investirati. Na Forumu će se govoriti o destinacijskom hotelijerstvu, zelenom hotelijerstvu te o mogućnostima financiranja u hotelijerstvu. Svoje investicijske projekte predstaviti će Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Golf park Dubrovnik i Palača Oršić u Varaždinu. Na Forumu će sudjelovati i inozemni stručnjaci među kojima su Ulrich Widmer, potpredsjednik razvoja za centralnu Europu Hilton Worldwide, Allan Ageholm, direktor hotela Crowne Plaza Copenhagen Towers te Peter Vermeer, potpredsjednik hotelske grupacije InterContinental za Belgiju.

Kristian Šustar, predsjednik Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske, naglasio je kako Udruga hotelijera podržava ovakva događanja zbog važnosti razgovora o investicijama.- Ulazak u EU dat će Hrvatskoj kritičnu masu vizibilnosti na europskim i svjetskim tržištima. - rekao je Šustar. Također je naglasio kako je strategija razvoja turizma do 2020. godine ambiciozna, ali moguća.- U Hrvatskoj imamo oko devedeset hotela koji su izvan uporabe još od rata. Vraćanjem tih hotela u uporabu povećavamo kapacitete soba u Hrvatskoj za 15 posto - ustvrdio je Šustar.

21. svibanj 2024 07:25