Znanja
StoryEditor

Kako što brže pretvoriti ideju u vrijednost i kako ubrzati svoje poslovanje?

07. Lipanj 2016.

Sjajna ideja sama po sebi više nije dovoljna – poslovni uspjeh u današnjoj Ekonomiji Ideja određen je kroz vašu sposobnost da ideju pretvorite u vrijednost brže nego što to može učiniti vaša konkurencija.

Kako što brže pretvoriti ideju u vrijednost i kako ubrzati svoje poslovanje bile su središnje teme na osmoj poslovno-tehnološkoj konferenciji HPE 360° održanoj 7. lipnja u Hotelu Sheraton u Zagrebu pod sloganom „Accelerating forward“. Događaju u zagrebačkom Hotelu Sheraton prisustvovalo je gotovo tri stotine sudionika koji su imali priliku iz prve ruke čuti novosti o ponudi tvrtke Hewlett-Packard Enterprise za tvrtke svih veličina kojima je moguće znatno ubrzati poslovanje i omogućiti IT odjelu unutar vaše tvrtke da postane punopravnim poslovnim partnerom koji omogućuje rapidni razvoj novih aplikacija koje postaju samo srce poslovanja.

Pozdravni govor održao je Boris Bauk, direktor tvrtke Hewlett-Packard Enterprise u Hrvatskoj koji se osvrnuo na izuzetno dinamičnih godinu dana koji su iza HPE-a i najavio isto tako dinamičan konferencijski dan s bogatim programom predavanja, među kojima se isticao keynote Matta Foleya iz tvrtke HPE. Matt Foley je prisutnima predstavio HPE Synergy, prvu platformu izgrađenu za HPE-ovu infrastrukturu Composable Infrastructure. Kroz jedinstveno sučelje HPE Synergy - prvu platformu izgrađenu za HPE-ovu infrastrukturu Composable Infrastructure osnažuje IT i omogućuje trenutno i neprekidno stvaranje nove vrijednosti poslovanju. Riječ je o jedinstvenoj infrastrukturi koja smanjuje operativnu složenost u tradicionalnim opterećenjima i povećava operativnu brzinu prilikom izvođenja nove generacije aplikacija i usluga.

HPE Synergy spaja skupove fizičkih i virtualnih resursa računalnih kapaciteta, pohrane podataka i mreže u konfiguracije prikladne za sve aplikacije. Kao proširiva platforma, jednostavno omogućuje upotrebu širokog raspona aplikacija i operativnih modela uključujući  virtualizaciju, hibridni oblak, i prilagođen je DevOps načinu rada.

HPE Synergy omogućuje IT-u da optimizira bilo koju aplikaciju, smanji CAPEX i oslobodi resurse uz jedinstvenu infrastrukturu s fluidnim skupovima fizičkih i virtualnih računalnih resursa, resursa pohrane podataka i mreže, kao i da ubrza aplikacije i usluge kroz jedinstveno sučelje koje precizno spaja logičnu infrastrukturu, uz trenutni odziv. Synergy također omogućuje inteligentniji rad uz smanjenje radnog opterećenja i troškova kroz internu inteligenciju definiranu softverom s operacijama zasnovanim na obrascima koji se izvršavaju bez poteškoća. Uz HPE Synergy, IT može otključati stvaranje vrijednosti i povećati produktivnost svih tvrtki, bez obzira na okruženja i aplikacije koje tvrtka koristi.

Nakon keynote predavanja slijedilo je iznimno zanimljivo izlaganje Mate Rimca iz tvrtke Rimac Automobili koji je objasnio na koji način njegova tvrtka koristi moderne tehnologije kako bi ubrzala razvoj vrhunskih električnih automobila i bicikala. Druga polovica dana sastojala se od šesnaest predavanja podijeljenih u četiri transformacijska područja koja predstavljaju HPE-ov pogled smjera u kojem se tržište kreće i uvjeta koje organizacije trebaju ispuniti da bi bile uspješne: transformaciju u hibridnu infrastrukturu, zaštitu digitalnih podataka, osnaživanje organizacije zasnovane na podacima i omogućavanje produktivnosti.

Posebno mjesto na konferenciji imala su i mrežna rješenja tvrtke Aruba koja se od nedavno nalaze u portfelju Hewlett-Packard Enterprisea.

16. svibanj 2024 14:44