Znanja
StoryEditor

Kako stvoriti ‘dream team‘ u poslovnom svijetu?

16. Kolovoz 2012.
Piše:
lider.media

Za izvrsan posao, potrebna je najbolja ekipa. Tim koji zna funkcionirati zajedno kao jedan. Radi uviđanja važnosti zajedništva, portal Entrepreneur donosi savjete kako složiti idealan poslovni tim.

I sami smo ovih dana svjedočili velikim uspjesima svih sportaša svijeta. Kao i u sportu, tako i u poslu, za najbolji rezultat treba nešto više od samog talenta. Entrepreneur kaže kako ima jednostavan recept za idealan poslovni tim.

1. Okupite tim koji dijeli istu vizijuNa početku projekta neće svi zaposlenici vidjeti isti cilj. Jasno recite željeni ishod i razlog kako bi se svi usmjerili na isto.

2. Motivirajte zaposlenike za postizanje najboljih rezultataPri tome pazite da ne pretjerate i počnete huškati zaposlenike jedne na druge. Pokažite im kako se i sami mogu motivirati i natjecati tko će biti bolji, a da pri tome ne pretjeraju. Saznajte što najviše motivira vaše zaposlenike i koristite to za još bolji rezultat.

3. Cjenite svakog iz tima kao pojedincaSvaki zaposlenik je bitan i vitalan je dio tima. Provjerite koji od zaposlenika ima najbolje vještine za koji segment projekta. Kada shvatite kako funkcioniraju, pokažite svakom pojedinačno što je sve odrađeno dobro upravo radi njega.

4. Potičite zajedništvoSebično ponašanje i zavist će uništiti najčvršći i najuigraniji tim. Objasnite zaposlenicima važnost timskog rada i naučite ih da se vesele i tuđem uspjehu. Pokažite kako svi rade zajedno za dobrobit kompanije, a time i sebe te kako će s tim stavom doći do željenog rezultata.

5. Pružite podrškuKada se radi o iznimno važnom poslu ili sastanku, mentalni pritisak može biti teži nego li fizički rad. Pružite podršku svom timu i zaposlenicima kako ne bi izgubili vjeru u sebe.

25. travanj 2024 17:22