Znanja
StoryEditor

Kako tradicionalno ustrojene tvrtke mogu naučiti od startupova?

29. Srpanj 2015.
Piše:
lider.media

Danas živimo u vrijeme inovativne ekonomije. Čak i tvrtke sa dugogodišnjom tradicijom počinju preuzimati poslovne modele od startupova. Jedan od takvih inovacija je nVest Ventures.

 Radi se o usluzi koja pomaže svojim korisnicima da upoznaju način rada svojih suparnika i tako unaprijede svoje poslovanje. Naravno, sve legalnim putem. Osim upoznavanja konkurencije, ovo su još neke inovacije koje bi trebali pomoći unapređenju Vaše tvrtke.

1.Budite uvijek na oprezu. Premda mušterije u pravilu poštuju brandove s tradicijom, porast skeptičnosti  prema institucijama, bankama, i velikim korporacijama kombiniran s željom za kvalitetnim proizvodima manje cijene učinilo je kupce promjenjivim i nelojalnim. Zato budite spremni na brze promjene i na prilagođavanje novim trendovima.

2.Izgradite vojsku spremnu za implementaciju inovativnosti na način da angažirate ljude unutar tvrtke.  Dajte odriješene ruke svojim zaposlenicima, neka eksperimentiraju. Uvedite kulturu konstantne inovacije.  Najinovativniji startupovi posluju baš tako.

3.Zaboravite prošlost. Razmišljate samo o budućnosti. Etablirane tvrtke nemaju veliku mogućnost prostora za manevre i toliko slobode kao neovisni startupovi, no to nikako ne bi trebalo značiti da ne bi trebali biti inovativni ili riskirati s novom tehnologijom ili izumima budući da su baš oni generatori promjena i napretka, a time i profita.

10. svibanj 2024 06:33