Znanja
StoryEditor

Koja skupina radnika najčešće radi vikendom?

23. Lipanj 2014.
Piše:
lider.media

Prema posljednjim podacima, vikendom najviše rade oni koji zarađuju najviše i oni koji zarađuju najmanje. Oni srednjeg ranga plaća vjerojatnije će imati slobodan vikend.

Među onima koji rade jedan posao, radnici za koju je najvjerojatnije da će raditi vikendom ili praznicima zarađuju 520 dolara tjedno ili manje, odnosno manje od 28 tisuća dolara godišnje. Šansa da će raditi vikendom ili praznicima je 34,4 posto. Taj se postotak smanjuje što se prihod povećava pa tako pada na 23,5 posto za one koji zarađuju više od navedenog.Postotak, međutim, opet raste povećavanjem prihoda pa, sukladno tome, oni koji zarađuju više od 1340 dolara tjedno imaju veću šansu za rad vikendom - 29,7 posto.

Iako su šanse za subotu provedenu u uredu jednake za radnika koji zarađuju najviše i radnike koji zarađuju najmanje u SAD-u, satnica se razlikuje.Radnici u gornjoj prihodovnoj skupini u prosjeku će raditi 3,77 sati, dok će oni u donjoj skupini raditi u prosjeku sedam sati, gotovo dvostruko više.

Isto tako, razlozi za rad vikendom se potpuno razlikuju među ovim dvjema skupinama. Oni s velikim prihodima, osim većom plaćom, motivirani su i raznim drugim povlasticama i slobodama, a oni nižeg prihoda jednostavno si ne mogu priuštiti da preskoče šansu za zaradu.

26. travanj 2024 12:21