Znanja
StoryEditor

Na što gubite vrijeme dok tražite posao?

16. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Gubite li vrijeme dok tražite posao?

Neki si ljudi u procesu traženje posla nenamjerno smanjuju šanse. Ukoliko ste se pronašli u gore navedenom pitanju, donosimo tri glavna razloga zbog kojih se to događa, kao i savjete koji bi vam mogli biti od pomoći:

Prijavljivanje na pozicije za koje nemate kvalifikacije

Stvar je vrlo jednostavna – ukoliko niste kvalificirani ili ste prekvalificirani, nemojte se prijavljivati. Ako je za radno mjesto potrebno iskustvo od, primjerice, četiri godine, a vi imate 20 godina iskustva ili ga uopće nemate, poslodavac vas gotovo sigurno neće uzeti u obzir. Nemojte trošiti vrijeme sebi i poslodavcima.

Izostavljanje bitnih informacija iz životopisa

Životopis je vaš najjači adut u procesu traženja posla. Zbog toga treba sadržavati sve bitne informacije koje bi vam mogle pomoći. Prilagodite životopis svakom oglasu za posao na koji se prijavljujete i pripazite da koristite ključne riječi iz oglasa.

Prijavljivanje isključivo preko interneta

S obzirom na broj prijava i životopisa koje poslodavci svakodnevno prime, veća je šansa da ćete doći do intervjua ukoliko osobno dostavite životopis u tvrtku. Naravno, ponekad to jednostavno nije opcija, ali ako imate šansu, učinite to osobno.

28. travanj 2024 15:53