Znanja
StoryEditor

Natječaj za program za cjeloživotno učenje vrijedan 63,8 milijuna kuna

19. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Europska komisija i Agencija za mobilnost i programe Europske unije objavile su poziv na natječaj za Program za cjeloživotno učenje za 2013. U okviru tog programa za projekte međunarodne suradnje planirano je oko 63,8 milijuna kuna.

Program za cjeloživotno učenje omogućuje osobama svih dobi sudjelovanje u poticajnim iskustvima učenja, a potpomaže i razvoj sustava obrazovanja i osposobljavanja u Europi kroz razmjene, studijske posjete te umrežavanja, a sredstva EU kroz ovaj Program u Hrvatskoj su iskorištena čak preko 96 posto. Program se dijeli na četiri potprograma namjenjenih vrtićima, osnovnim i srednjim školama (Comenius), institucijama koje se bave strukovnim obrazovanjem i osposobljavanjem (Leonardo da Vinci),institucijama za obrazovanje odraslih (Grundtvig) te visokim učilištima (Erasmus).

- U okviru tog programa za projekte međunarodne suradnje planirano je oko 63,8 milijuna kuna za iduću godinu, a program omogućuje osobama svih dobi sudjelovanje u poticajnim iskustvima učenja, rekla je Tina Šarić, ravnateljica Agencije za mobilnost i programe EU.

Poziv na natječaj je dostupan na službenim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU, a Agencija će organizirati i seminare u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Za informiranje potencijalnih prijavitelja koji neće biti u mogućnosti sudjelovati na seminarima, Agencija će organizirati i interaktivne prezentacije putem interneta (webinare). Iskustvo koje su sudionici ovog programa stekli je pomoglo i njihovom zapošljavanju. Naime, iako se polaznicima ne može garantirati zaposlenje, mnogi od njih su na današnjoj kofnerenciji Agencije za mobilnost i programe EU naglasili kako im na razgovoru za posao ovo iskustvo uvelike otvara vrata zaposlenja pošto su stekli dodatna znanja i iskustva izvan Hrvatske.

- Ovi programi su omogućili polaznicima stjecanje novih znanja,usavršavanje stranih jezika te povećanje samostalnosti i konkurentnosti na tržištu, napomenuo je  Filip Gašparović, načelnik Odjela za Program cjeloživotnog učenja. 

27. travanj 2024 14:57