Znanja
StoryEditor

Poosobljeni telekomunikacijski paketi

18. Travanj 2016.

Kakvu uslugu trebate i želite, takvu i dobijete. Tako bi se ukratko mogla definirati ponuda telekomunikacijskih paketa hrvatskih teleoperatera malim i srednjim poduzetnicima. Personalizirana je usluga ‘in’ i svatko može dobiti tarifu po vlastitoj mjeri. Hrvatski Telekom, Vipnet i Tele2 nude različite poduzetničke pakete, no ponudu prilagođavaju toliko da zaposlenici mogu poslovni paket koji im plaća poslodavac kombinirati s privatnim.

Tele2, primjerice, posebnu pogodnost daje obiteljskim tvrtkama, Vipnet trenutačno poslovnim korisnicima nudi ‘Vip herojsku promociju’, a u Hrvatskom Telekomu napominju da se uza sve pakete usluga posebno brinu za sigurnost veza. Poduzetnici biraju telekomunikacijske pakete koji im smanjuju troškove poslovanja i povećavaju učinkovitost, a takvih je mnogo u ponudi.

Individualni pristup – Tele2 fokusira se na mala i srednja poduzeća i njihove individualne potrebe nudeći fleksibilna rješenja i širenje IoT usluga u različitim vertikalama – kaže Monika Majstorović, voditeljica Odjela privatnih i poslovnih pretplatnika Tele2. Ističe široku ponudu koja nije usmjerena samo na poslovne potrebe obiteljskih tvrtki nego i na osobne potrebe članova obitelji. Također naglašava da je dio korporativne kulture Tele2 optimizacija troškova, odnosno ušteda u poslovanju, i u skladu s tim individualni pristup poduzetniku te fleksibilnost ponude. – Takav individualni pristup na našem je tržištu dosad bio rezerviran samo za veće tvrtke, a sad to planiramo ponuditi i sektoru SME-a jer u tome vidimo prostor za napredak. Najprije ćemo proučiti čime se naši klijenti bave i kako posluju te zaključiti koje su im telekomunikacijske usluge važne – kaže Majstorović.

Cjelovita rješenja Vipnet je prošle godine u suradnji s domaćom startup-tvrtkom Agrivi u ponudu usluga u oblaku uvrstio svjetski priznato i nagrađivano rješenje za upravljanje poljoprivredom Agrivi. – Ovom suradnjom pomogli smo startup-tvrtki plasirati proizvod na tržište, a svojim korisnicima omogućili da budu inovatori među konkurencijom upotrebljavajući vrhunske proizvode – kaže Roko Raspović, direktor Odjela za upravljanje segmentom poslovnih korisnika u Vipnetu. Taj teleoperator nudi cjelovita telekomunikacijska rješenja, kombinaciju mobilnih i fiksnih usluga, interneta i/ili televizije. – Želeći pomoći malom poduzetništvu i istaknuti pojedince koji stvaraju i grade uspješne obrte i tvrtke, pokrenuli smo natječaj kojim tražimo ‘lokalne heroje’, odnosno najbolje male poduzetnike u Hrvatskoj. Svi mali poduzetnici koji su Vipnetovi pretplatnici i imaju do 14 zaposlenih mogu se prijaviti do 15. travnja. Odabrat ćemo do stotinu najboljih sudionika koji ulaze u veliki finale, a deset najboljih osvojit će sudjelovanje u Vipnetovoj promidžbenoj kampanji. Osim toga, poslovnim korisnicima trenutačno nudimo ‘Vip herojsku promociju’ kojom mogu opremiti svoj tim novim pametnim telefonima – kaže Raspović. Vipnetovi klijenti poduzetnici mogu odrediti limit mjesečne potrošnje ili usluga koje smatraju poslovno opravdanima, a ostali troškovi tretiraju se kao privatni i odlaze na privatni račun zaposlenika. Vipnet omogućuje i jedinstvenu MultiSIM uslugu, uključenje jedne ili dvije dodatne SIM kartice s istim pretplatničkim brojem, koja je namijenjena privatnim i poslovnim pretplatnicima koji se žele usporedno koristiti s više mobilnih uređaja. – Vipnet svojim proizvodima i uslugama omogućuje poduzetnicima da se fokusiraju na osnovnu djelatnost, štede  novac i povećavaju produktivnost. Nudimo im sve na jednome mjestu: fiksne i mobilne telefone, stalni pristup internetu i prijenos podataka u mobilnoj i fiksnoj mreži te ICT usluge – kaže Raspović. Hrvatski Telekom nudi Smart Office, tarifne pakete s inovativnim uslugama i punom konvergencijom mobilne i fiksne mreže. Namijenjeni su svim poduzetnicima bez obzira na veličinu i djelatnost, a odlikuju se sigurnošću pristupa internetu, 4G ‘backupom’ i jednostavnom nadogradnjom novim linijama ili uslugama.

Prema istraživanjima U HT-u ističu da su novi paketi za poslovne korisnike oblikovani na temelju rezultata niza istraživanja provedenih u različitim industrijama i u skladu s najboljom svjetskom praksom. Stoga se HT okrenuo inovacijama i nudi uslugu 4G ‘backup’ koja i u slučaju teškoća u fiksnoj mreži omogućuje neometano obavljanje posla. HT nudi pet paketa Smart Office: Start, Superfast, Balance, Balance+ te Smart koji uključuju internetsku zaštitu, ‘flat internet’ promet i brzine pristupa do 500 Mbit/s te mogućnost 4G ‘backupa’. Cijene paketa već su od 259 kuna na mjesec s PDV-om, a svaki paket lako se može nadograditi dodatnim telefonskim linijama, dodatnim minutama uključenima u pretplatu ili većom brzinom pristupa internetu. Uz pakete korisnici mogu kupiti mobilne uređaje visoke kvalitete već od devet kuna na mjesec.Poduzetnicima kojima su važni i razgovori u fiksnoj mreži namijenjena je inovacija HT BusinessConnect koja im omogućuje da fiksni telefon ponesu kamo god idu na svome mobilnom uređaju te tako ne propuste nijedan poziv. HT BusinessConnect u slučaju teškoća u fiksnoj mreži ili nestanka struje može poslužiti i kao ‘backup’ fiksnog telefona, što je revolucija u svijetu telekomunikacija jer fiksni telefon inače nema ‘backupa’. Dodajući neograničenom internet pristupu 4G ‘backup’ i internetsku zaštitu, stvoren je proizvod koji će postaviti novi standard u komunikaciji poslovnih korisnika. HT poslovnim korisnicima nudi gotova rješenja prilagođena njihovim stvarnim potrebama i mnogo gotovih ICT rješenja koja se ubrajaju u domenu infrastrukturnih i aplikativnih proizvoda u oblaku, a koji su na raspolaganju malim i srednjim tvrtkama.

25. travanj 2024 04:16