Znanja
StoryEditor

Probudite svoju poslovnu analitiku

22. Ožujak 2013.
Piše:
lider.media

Na prvi dan proljeća u hotelu Aristos Megatrend poslovna rješenja održala su BI događaj za korisnike pod nazivom ‘Stiglo je proljeće, probudite svoju poslovnu analitiku‘.

Posebna gošća na predavanju bila je gospođa Jasmina Očko, konzultant za kontroling iz tvrtke Kognosko. Očko je iznijela u svom predavanju s kojim se problemima susreću tvrtke u Hrvatskoj te istaknula značajnu i sve veću ulogu kontrolinga i potrebu za njegovom implementacijom u tvrtke u privatnom i javnom sektoru.

Vedran Travica, predstavnik IBM-a za Business Analytics software, na ovom skupu je govorio o razvoju IBM Cognos alata za poslovnu analitiku kroz godine te o njihovoj današnjoj primjeni, kao i o smjerovima i razvoju u kojem se ovi alati kreću.

Megatrend poslovna rješenja, domaćin ovog događaja, prikazala su tri različite primjene odnosno rješenja kako je naš BI tim za svakog korisnika posebno iskreirao prilagođeno rješenje. 

Tri spomenuta primjera predstavile su kolegice: Iva Perić iz odjela financija te Mirjana Tatalović i Mirela Gerstenhofer Prohić iz prodaje.

24. travanj 2024 02:52