Znanja
StoryEditor

Property management - ključ opstanka komercijalnih nekretnina u krizi?

08. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Odgovor na pitanje da li je Property management ključ opstanka komercijalnih nekretnina u krizi svi zainteresirani imat će priliku potražiti na sajmu REXPO Adriatic 2013, koji će se održati 17 i 18. travnja 2013. godine u Hypo centru u Zagrebu.

Panel rasprava na temu ‘Property management - ključ opstanka komercijalnih nekretnina u krizi?‘ održat će se u prijepodnevnim satima drugoga dana sajma u sklopu ovogodišnjeg REXPO Foruma. U raspravi će sudjelovati Đorđe Pavković, izvršni direktor tvrtke Hauzmajstor iz Srbije, Ozren Valković, upravitelj centra King Cross i tvrtke Jones Lang LaSalle u Hrvatskoj, Ivan Ninković, predsjednik uprave tvrtke Luxor grupa u Hrvatskoj i Terence Beckett, pomoćnik direktora za BREEAM i LPCB, BRE Global iz Velike Britanije.

Terence Beckett objasnio je kako će rasprava biti usmjerena i na područje Facility management, a neka od pitanja na koje će dati odgovore su: kako Facility management može smanjiti troškove i poboljšati učinkovitost postojećih građevinskih projekata kroz učinkovit program energetskog praćenja, koja je njegova uloga u procesu poboljšanja vrijednosti imovine, uspoređivanje vlastite imovine naspram drugih objekata kako interno tako i izvan vaše organizacije, kako upravljanje Facility management može osigurati veću količinu i složenost dostupnih podataka i što to znači za vlasnike građevina te može li loša građevina kojom se dobro upravlja uspjeti bolje od dobre građevine kojom se upravlja loše.

Važnost održivosti i dalje raste u svijetu, a organizacije su je počele uklapati i u svoje poslovne ciljeve i poslovnu kulturu stoga se postavlja pitanje kako će održivost u budućnosti utjecati na upravljanje postojećim zgradama. Koja su top tri savjeta kako povećati ekonomičnost izvedbe u trenutnoj gospodarskoj klimi i kako tvrtke koje koriste Facility management mogu aktivno promicati certifikaciju izgradnje bez sukoba interesa, samo su neka od pitanja o kojima će se raspravljati na spomenutoj panel diskusiji u sklopu REXPO Foruma.

19. travanj 2024 16:24