Znanja
StoryEditor

Savjeti Oprah Winfrey za uspjeh

12. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Oprah Winfrey je američki sinonim za uspjeh. Osim što vlada medijskim prostorom, ona je i poduzetnica, voditeljica talk showa, glumica, producentica, a na nju većina svijeta gleda kao jednu od najvećih dobročinitelja.

Kako bi pomogla mladim ljudima koji su tek na pragu svojeg poslovnog puta, za časopis Forbes je udijelila savjete za uspjeh. Ono što gotovo svakodnevni ističe je kako smatra da je najvažnije voditi se motom posao je zabava.

- Znate da ste na putu uspjeha ako biste radili svoj posao čak i ako niste plaćeni za njega.

- Velika životna tajna je kako nema velike tajne. Što god da je vaš cilj, možete ga doseći ako ste voljni raditi.

- Ono što sigurno znam je da kada radite posao koji volite, to vas ispunjava, a sve ostalo dolazi samo po sebi.

-Zaboravite na brze uspjehe. Ako se uistinu želite izdignuti, usmjerite svoju snagu u strast. Poštujte svoj poziv. Svatko ima barem jedan. Vjerujte u svoje srce i uspjeh će doći.

- Ključ realizacije vlastitih snova ne leži u fokusiranju na konačan ishod već u važnosti. Kada to shvatite, čak i mali koraci će poprimiti veliko značenje.

- Kako definiram uspijeh? Znajte da je novac odličan, ali imati puno novca vas ne čini uspješnim niti značajnim. Treba vam i novac i značenje. Poželite da vam posao bude značajan jer ta važnost je ono što će vam donijeti istinsko bogatstvo u život.

- Raditi najbolje što možete već u ovom trenutku vas stavlja u najbolju poziciju za sutra.

- Budite zahvalni na onome što već sada imate i budućnost će vam donijeti još više. Ako se usmjerite na ono što nemate, nikada vam neće biti dovoljno.

- Ničiji put nije jednostavan i lagan. Svi se spotičemo. To je samo jedan od načina na koji nam život kaže da je vrijeme za promjenu smjera.

- Stvari kojih se bojite najviše nemaju snagu i moć. To što se bojite je ono što ima nejveću moć. Suočavanje s istinom će vas osoboditi takvih okova.

Iako se za uvjete koji vladaju trenutno u Hrvatskoj može reći kako su ovo više vodilje za sanjare nego li konkretna pomoć u napretku, svi moraju negdje početi. Neki će na tom putu odustati, a neki se vinuti u visine. Ne dopustite da vas okolina i strah od neuspjeha vječno sputavaju na vašem putu.

19. travanj 2024 08:29