Znanja
StoryEditor

Seminar o budućnosti ugodnog stanovanja

17. Ožujak 2014.
Piše:
lider.media

Studentska udruga za promicanje energetske učinkovitosti i savjetovanje - SUPEUS ove godine, treći put za redom, organizira seminar Budućnost ugodnog stanovanja - BUS.

Budućnost ugodnog stanovanja cjelodnevni je besplatni seminar namjenjen studentima, a pokriva područja obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i održive gradnje.Ideja je studentima omogućiti prisustvovanje seminaru na kojem će predavati profesori, renomirani stručnjaci i predstavnici tvrtki, te prezentirati najvažnije i najaktualnije teme iz svijeta energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i održivosti.

Održan 2011. i 2012., seminar je polučio veliki uspjeh sa ukupno više od 450 studenata i 27 predavača, a projekt su vrijedim prepoznale i mnoge tvrtke i medijski pratitelji. BUS 2014 održati će se u subotu, 29. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva s glavnom temom „Integracija obnovljivih izvora energije“.

Tijekom cjelodnevnih predavanja, studenti će imati priliku detaljno se upoznati s mogućnostima, inicijativama, strategijama, ali i poteškoćama pri široj primjeni obnovljivih izvora energije, naučiti o tehničkim konceptima i aspektima obnovljivih izvora energije te vidjeti primjere uspješnih projekata integracije obnovljivih izvora energije.

Osim edukativnog karaktera, svrha seminara „Budućnost ugodnog stanovanja“ je također povezivanje studenata i tvrtki, koje će imati priliku predstaviti svoje djelovanje ili proizvode kroz predavanja ili izložbeni prostor ispred predavaonice.

Da su ovakvi događaji potrebni studentima pokazuje posjećenost i rezultati ankete o korisnosti i zanimljivost predavanja, te cijelog seminara. Oni ukazuju na potporu za buduću organizaciju ovog i sličnih projekata, kao i na želju za ponovnim sudjelovanjem na istima. Sukladno tome, SUPEUS i ove akademske godine očekuje velik odaziv i zadovoljstvo studenata.

Više o samom seminaru, načinu sudjelovanja i prijavama, te i o Udruzi SUPEUS saznajte na njihovim web i face stranicama.

29. travanj 2024 15:50