Znanja
StoryEditor

Stvari o kojima morate razmisliti prije nego se odlučite na promjenu karijere

10. Kolovoz 2014.
Piše:
lider.media

Mrzite li se ujutro ustajati za posao? Čini vam se da gledate u sat cijeli dan čekajući da prođe radno vrijeme?

To su znakovi da vam je posao koji radite postao nezanimljiv. Prije nego date otkaz, trebali biste razmisliti je li ta odluka ispravna i pripremiti se na promjenu poslova.

Kako bi vam bilo lakše, pripremili smo nekoliko stvari o kojima biste trebali razmisliti prije negoli se odlučite na promjenu karijere.

Za početak, zapitajte se zašto ste se odlučili na promjenu karijere, osjećate li strast prema novoj karijeri, što vaša obitelj misli o tome i koji vam je dugoročni plan.

Također, trebali biste znati možete li vam nova karijera osigurati financijsku stabilnost. Trebali biste dodatno ‘ispolirati‘ vlastite vještine i kompetencije.

Ukoliko vam je plaća jedina motivacija, konstantno se žalite na radne uvjete i jednostavno vam loše ide, promjena karijere je dobra ideja.

Možda možete pronaći i mentora koji će vam pomoći da prijelaz obavite što bezbolnije, a mogu vam pomoći i neki savjeti koje možete pronaći online.

Na koncu, nemojte upasti u zamku monotonije. Činjenica da ‘mrzite‘ svoj posao, čini vam se da radno vrijeme traje zauvijek i ne možete doći do povišice nije nužno znak da je vrijeme za promjenu karijere.

30. travanj 2024 19:22