Znanja
StoryEditor

Tko je zaslužio Zlatni indeks za 2012.?

26. Veljača 2013.
Piše:
lider.media

Zlatni indeks je nagrada koja se dodijeljuje za društveno odgovorno poslovanje unutar studentske udruge eSTUDENT treću godinu za redom.

Cilj je nagraditi poduzeća koja su aktivno sudjelovala u poboljšanju kvalitete studentskog života u protekloj 2012. godini. Nagrada se dodjeljuje u nekoliko kategorija: 1. Ulaganje u studentske udruge i studentske projekte 2. Sudjelovanje na studentskim projektima u organizaciji studenta i studentskih udruga 3. Organizacija projekata od strane poduzeća za studente 4. Najbolji imidž prema percepciji studenata 5. Stipendije 6. PrakseUz šest osnovnih nagrada dodjeljuju se još dvije dodatne. Posebna nagrada žirija, za poduzeća koja su se istaknula u nekoliko kategorija, te Grand Prix kao sveobuhvatna nagrada za poduzeće s najviše osvojenih Zlatnih indeksa. Kako bi se osigurala ravnopravnost u natjecanju poduzeća su podijeljena u dvije kategorije; velika poduzeća te srednja i mala poduzeća.

Dugoročni cilj je uključiti sva Sveučilišta iz Hrvatske. Potaknuti poduzeća neovisno o tome gdje se nalazila da više investiraju u obrazovanje. Također, više aktivirati i studentske udruge iz ostatka Hrvatske da međusobno surađuju. Dignuti kvalitetu studiranja na višu razinu kako bi i naša domaća Sveučilišta ušla u klub najboljih i mogla se ravnopravno mjeriti s njima. Time će i mladi biti zadovoljniji htjeti će ostati u Hrvatskoj i tu koristiti svoju stručnost.

Zlatni indeks svake godine okuplja sve veći broj poduzeća koja su orijentirana na društveno odgovorno ponašanje u segmentu studenta. Projekt je i ove godine podržan od strane Sveučilišta u Zagrebu, Predsjednika Republike Hrvatske te brojnih drugih nadležnih institucija. Kvalitetu projekta, osim rastućeg broja prijava, potvrđuju i brojne nagrade kao što su Dekanova nagrada Ekonomskog fakulteta te Rektorova nagrada Sveučilišta u Zagrebu.

Poduzeća se mogu prijaviti putem službene web stranice Zlatnog indeksa  gdje je potrebno ispuniti pretprijavu do zaključno 3. ožujka te poslati potrebnu dokumentaciju na adresu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu do najkasnije 10. ožujka.

Svečana ceremonija dodjele Zlatnog indeksa će se održati 21. ožujka u Hypo centru, dvorana Kornati s početkom u 11 sati.

19. svibanj 2024 11:01