Znanja
StoryEditor

Uz Učilište EU projekti Hrvatska će lakše do sredstava iz EU fondova

05. Svibanj 2015.
Piše:
lider.media

[gallery columns="5" ids="227735,227736,227737,227738,227739"]

Otvoreno je prvo specijalizirano hrvatsko učilište za EU fondove – Učilište EU projekti u Zagrebu koje ima za cilj obrazovati vrhunske EU konzultante kako bi Hrvatska što uspješnije povlačila EU sredstva.

Ovo je prvo specijalizirano učilište koje će pokušati proizvesti kvalitetne EU konzultante kako bi Hrvatska što bolje apsorbirala sredstva koja su joj na raspolaganju. Prema procjeni Ariane Vele, osnivačice škole i EU konzultantice, Hrvatskoj fali najmanje 500-injak stručnjaka za EU fondove.

- Nit vodilja prilikom pokretanja Učilišta nam je bila podizanje kvalitete domaćih obrazovnih programa o EU fondovima. Zato inzistiramo na programima s mnogo prakse i pripremi konretnih projekata na kojima će polaznicima predavati isključivo aktivni i iskusni konzultanti – rekla je Vela.

Podršku je Učilištu dao i Daniel Mondekar, predsjednik Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora koji je istaknuo da se na ovom području može napraviti jako puno.

- Prilika ima za zapošljavanje, a s ovom diplomom dižete svoju zapošljivost. Projektno upravljanje nije bitno samo kod EU projekata nego i u svakodnevnim poslovima. Ovo je odlična stvar za promjenu i načina razmišljanja – rekao je Mondekar.

Dopuštenje za rad za četiri programa uručila je pomoćnica ministra obrazovanja, znanosti i sporta Sabina Glasovac koja je istaknula da prilikom verificiranja programa su se i sami uvjerili u kvalitetu. Više o samom učilištu i o programima koji se nude možete vidjeti na stranici www.uep.hr

26. travanj 2024 14:09