Aktualno
StoryEditor

12 godina bez otpremnina: Bivši radnici Croatia Zadar Linea prijete blokadom kolodvora u Benkovcu

25. Listopad 2017.

Bivši zaposlenici prijevozničke tvrtke Croatia Zadar Line u srijedu su najavili da će blokirati autobusni kolodvor u Benkovcu ne isplate li im se uskoro otpremnine u visini pet milijuna kuna.

Najavili su to u srijedu u Zadru na još jednom prosvjedu u nizu ispred zgrade Trgovačkog suda, a pravni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Vedran Uranija tvrdi da je prodaja imovine tvrtke, čiji je stečaj trajao punih 12 godina, bivšim zaposlenicima zadnja nada.

>>>Radnicima garešničke tvornice Brestovac u stečaju isplaćeno 6,19 milijuna kuna

- Novac se može pronaći jedino prodajom polovice vlasničkog udjela kolodvora u Benkovcu. Na taj način namirile bi se otpremnine jer kolodvor vrijedi barem desetak milijuna kuna, smatra Uranija.

Za nezavidnu situaciju proziva hrvatsko pravosuđe, upravu i vlasnika tvrtke te stečajnog upravitelja.

- Ne može se dogoditi da stečaj traje 12 godina, najdulje u Hrvatskoj, da šest godina traju sudska ročišta oko imovine i da se ne rješavaju otpremnine. Za to vrijeme mnogi su zaposlenici Croatia Zadar Linea, nažalost, umrli, rekao je Uranija.

>>>Trgovački sud istovremeno otvorio i zaključio stečaj nad tvrtkom Ivića Pašalića

Uz blokadu autobusnog  kolodvora u Benkovcu, najavio je i reviziju svih kaznenih postupaka protiv odgovornih osoba i tužbu protiv Republike Hrvatske na Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu zbog neučinkovitoga pravosuđa.

29. travanj 2024 01:47