Aktualno
StoryEditor

25 posto veće plaće za sve radnike Hrvatske pošte

06. Srpanj 2023.
Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte: Jedan od razloga konkurentnosti odgovorno je upravljanje troškovima - Odgovorno upravljanje troškovima jedan je od razloga zašto je Hrvatska pošta unatoč velikom broju zaposlenika fleksibilna i konkurentna na tržištu. U tom je smislu važna i daljnja aktivacija neaktivnih nekretnina, širenje našega postojećeg zelenog voznog parka, mreže paketomata i ulaganje u održivost. Tehnološki i razvojni trendovi u logističkoj industriji važan su dio naše kompanijske kulture. U proteklih pet godina uložili smo milijardu kuna u novu infrastrukturu i tehnologiju koja nam je omogućila razvoj poslovanja i otvorila nove suradnje s velikim domaćim i međunarodnim e-trgovinama. Tehnologija se pokazala ključnom u svladavanju izazova velikog rasta paketnog poslovanja i rekorda u broju dostavljenih paketa. Pri automatizaciji određenog segmenta poslovanja nove procese prilagođavamo ostatku operativnog lanca kako bi se maksimalno iskoristile prednosti koje donosi primjena automatizacije. Nova tehnologija našim radnicima služi kao alat u ostvarivanju ciljeva i realiziranju vizije tvrtke te razvoju ‘zelenog‘ poslovanja koje nema alternativu.

U razgovoru sa socijalnim partnerima, Uprava Hrvatske pošte postigla je dogovor o povećanju plaća za sve radnike od 25%. Nakon što je prošle godina plaća za 8.000 radnika na operativnim poslovima povećana za 20%, novo povećanje odgovor je na izazove tržišta rada s kojima se suočavaju svi poslodavci, kako globalno tako i lokalno.

Hrvatska pošta u potpunosti je svjesna kako je povećanje plaća jedini pravi odgovor na povećanu fluktuaciju radnika. Trenutni trendovi na tržištu rada zahtijevaju poboljšanje materijalnih uvjeta radnika, jer stabilnost poštanskog sustava ovisi o poštarima, dostavljačima, vozačima i šalterskim radnicima.

Ukupno ulaganje u povećanja primanja radnika iznosit će gotovo 30 milijuna eura godišnje.

- Drago nam je što smo uspješno i brzo postigli dogovor sa socijalnim partnerima. Upravi Hrvatske pošte prioritet je da kolegicama i kolegama osiguramo financijsku stabilnost, a time i dugoročno uspješno poslovanje tvrtke. Zadovoljni radnici pretpostavka su za dodatno povećanje produktivnosti i profitabilnosti te ključ kvalitetne usluge i zadovoljstva naših korisnika -  rekao je Ivan Čulo, predsjednik Uprave Hrvatske pošte.

27. travanj 2024 06:14