Aktualno
StoryEditor

Butorac: Državni aparat pun korupcije, nemoguće je u njemu funkcionirati zakonito

16. Svibanj 2018.

Politički tajnik Primorsko-goranskog saveza Franjo Butorac na konferenciji za novinstvo u srijedu u Rijeci je, komentirajući događanja vezana uz tzv. grupu Borg, ustvrdio da su svi sudionici radili sve najbolje za sebe, a ne za spas Agrokora i za Hrvatsku.

>>>Uskok preuzima slučaj protiv grupe Borg i Martine Dalić

Nakon objavljenih e-mail poruka uvidjelo se da su sudionici, uključujući i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić od početka znali da rade posao koji nije transparentan i javan, iako je takav trebao biti, rekao je Butorac.

"Pokazalo se da je cijeli državni aparat, po svemu sudeći toliko premrežen korupcijom da je gotovo nemoguće u njemu funkcionirati na zakonit način", ustvrdio je.

"Premijer pere ruke od svega nakon izbijanja afere pa se postavlja pitanje može li on uopće biti premijer nakon što tvrdi da nije znao ništa o tom poslu, a da je sve bez njegova znanja vodila potpredsjednica Vlade", ocijenio je Butorac.

>>>Božinović potvrdio da policija provjerava dokumente u slučaju Dalić

Edvard Badurina (PGS) rekao je da se i nakon odlaska Ante Ramljaka i Martine Dalić ništa nije promijenilo, jer su na snazi isti ugovori, isti savjetnici i njihovi visoki honorari. U svim drugim zemljama EU bi premijer prvog dana izbijanja takve afere dao ostavku, jer je morao sve znati, a ako i nije, snosi političku odgovornost, rekao je politički tajnik PGS-a.

25. travanj 2024 13:43