Aktualno
StoryEditor

CADCAM Grupa predstavila novu dimenziju u projektiranju

04. Srpanj 2017.

Razvoj tehnologije i unaprjeđivanje poslovnih procesa u skladu s 4. industrijskom revolucijom nije zaobišao ni nas. Proces projektiranja i razvoja proizvoda značajno je unaprjeđen od kada su 3D programska rješenja dostupna na tržištu, a sada s tehnologijom virtualne stvarnosti proces projektiranja dobiva dodatnu dimenziju. Uz odgovarajuće programsko rješenje i VR tehnologiju korisnici mogu promatrati i sudjelovati u interaktivnim 3D virtualnim prostorima.

>>> VIDEO: Virtualna stvarnost i hologrami – budućnost je sada

CAD aplikacija bez ograničenja rezolucije

Implementacijom uređaja za simulaciju virtualne stvarnosti moguće je pregledati velike količine 3D podataka direktno u izvornoj CAD aplikaciji bez ograničenja rezolucije, veličine, oblika i bez potrebe za promjenom formata podataka ili rizikom od gubitka istih. Integracija s programskim rješenjima poput CATIA, DELMIA ili poslovnom platformom 3DEXPERIENCE, donose potpuno novo iskustvo i omogućavaju manipulaciju podacima i interakciju s njima u virtualnom načinu rada, što rezultira boljim razumijevanjem podataka i ostavlja mogućnost maksimalnog unaprjeđenja. Moguće je preciznije i jednostavnije uočiti nepravilnosti kao i prevenirati izradu skupih prototipova iz razloga što VR omogućava pregledavanje svih dijelova nekog sklopa, virtualno izvršavanje inspekcije međusobnog položaja komponenti, izvršavanje montaže i demontaže, mjerenja ili validaciju, analizu ergonomije i slično.

>>> Obavljen prvi hologramski telefonski poziv

Neke od mogućnosti implementacije VR tehnologije u projektiranju na 3DEXPERIENCE platformi predstavila je CADCAM Grupa na ovogodišnjoj konferenciji o 4. Industrijskoj revoluciji i događanju 3DEXPERIENCE & Virtual Reality“.

CADCAM Grupa sa svojim timom stručnih i inovativnih ljudi tržištu uvijek nudi nešto drukčije, uz usluge odabira i uvođenja odgovarajućeg CAD, CAM, CAE ili PLM rješenja.

Manje fizičkih prototipova i bolja komunikacija omogućavaju značajne uštede, brže plasiranje proizvoda na tržište, a mogućnost pogreške svedena je na minimum. Inovativna sveobuhvatna poslovna platforma 3DEXPERIENCE omogućuje pružanje potpunog programskog rješenja za industrijsku granu u kojoj korisnik posluje. Platforma omogućuje integraciju svih procesa i podataka tijekom cijelog životnog ciklusa proizvoda, a dostupna je u dvije verzije: na opremi kod korisnika (eng. On premise) i na udaljenoj serverskoj infrastrukturi (eng. On Cloud). Pogledajte video o VR tehnologiji na 3DEXPERIENCE platformi.

Predstavljanjem nove dimenzije u projektiranju i hrvatske tvrtke imaju priliku ići ukorak s tvrtkama iz razvijenih zemalja. Ukoliko i Vi želite zakoračiti u svoj projektirani prostor i realnije iskusiti dijelove ili cijeli proizvod kontaktirajte CADCAM Grupu.

CADCAM Grupa je ovlašteni Dassault Systèmes zastupnik za programska rješenja CATIA, ENOVIA, DELMIA, SIMULIA, 3DVIA i inovativnu poslovnu platformu 3DEXPERIENCE. Vodeći je pružatelj usluga uvođenja i implementacije PLM rješenja i jedini ovlašteni Dassault Systèmes certifikacijski centar u jugoistočnoj Europi. Tim visokoobrazovanih inženjera i stručnjaka pruža kompletnu uslugu PLM savjetovanja i implementacije poslovnih rješenja te inženjerske usluge projektiranja i obrazovanja za CAD, CAM, CAE i mehatroniku. CADCAM Grupa je sa svojim R&D odjelom razvila jedinstveno programsko rješenje MECODES koje povezuje vodeće ECAD programske pakete s CATIA V5 i 3DEXPERIENCE platformom čime je omogućeno multidisciplinarno razvijanje proizvoda.

20. travanj 2024 12:05