Aktualno
StoryEditor

Cameron i nakon 20 godina ‘odgovara‘ za smrt Jacka: Da je preživio, Titanic bi bio beznačajan

03. Prosinac 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=9sErVyGeQrQ

Čak i dvadeset godina otkako je megahit Titanic žario i palio po svjetskim i domaćim kino dvoranama, redatelj James Cameron odgovara na pitanje zašto Rose (Kate Winslet) nije napravila mjesta za Jacka (Leonardo DiCaprio) na plutajućim vratima koja su joj spasila život. Cameron je priznao kako mu je zaista postalo blesavo ‘odgovarati‘ za Jackovu smrt i nakon toliko vremena, no ujedno, priznaje da je zbog toga pomalo i ponosan, piše Independent.

Nedavno je ponovno odgovarajući na pitanje o Jackovoj smrti u intervjuu za Vanity Fair Cameron pojasnio: - Odgovor je prilično jednostavan. Jack umire jer tako piše u scenariju na stranici 147.

>>> ‘Jezivo’ pismo s Titanica ide na aukciju

Tom je prilikom istaknuo da mu smeta što se njegov umjetnički izbor propitkuje već dvadeset godina i da je Jack morao umrijeti.

Kate Winslet nakon dvadeset godina također je priznala kako smatra da je Rose krivo procijenila situaciju te da je na vratima bilo mjesta i za Jacka.

- Smatram da je blesavo što o tome raspravljamo i nakon dvadeset godina. No, to pokazuje da je film zaista uspio u tome da publika toliko zavoli lik Jacka i da ih tako boli vidjeti ga kako umire. Da je Jack preživio, film bi bio beznačajan. To je filmsko ostvarenje o smrti i razdvajanju, on je morao umrijeti. Bilo je ili-ili, mogao je umrijeti utapanjem ili je na njega mogla pasti vatrena stijena. To se naziva umjetnošću, zbivanja su takva kakva jesu zbog umjetničkih razloga, a ne zakona fizike.

I dok neki još plaču zbog tužne ljubavne priče u Titanicu, Cameron i Kate Winslet upuštaju se u novu suradnju na nastavku Avatara.

17. travanj 2024 20:10