Aktualno
StoryEditor

Cyclo-Net: Križevcima više od milijun i pol eura za širenje biciklističke mreže

21. Studeni 2017.

U Križevcima je u utorak održana početna konferencija projekta izgradnje mreže biciklističkih staza ‘Cyclo-Net‘, koji je sufinanciran u iznosu od 85 posto eurospkim novcem za prekograničnu suradnju Mađarske i Hrvatske u razdoblju od 2014. do 2020. godine.

Ukupna vrijednost projekta je gotovo 1.600.000 eura, a provodit će se do 30. lipnja 2019. godine. Biciklistička infrastruktura gradit će se s hrvatske strane u Križevcima, a s mađarske u Zalakarosu.

>>>Sredstvima EU u Križevcima se gradi 4,35 kilometara pješačko-biciklističkih staza

U Križevcima će se izgraditi novih 4350 metara biciklističkih staza i popratnih sadržaja. Nazočnima su se obratili gradonačelnici Križevaca i Zalakarosa, Mario Rajn i Ferenc Novak, a konferenciji je, između ostalih, nazočio i saborski zastupnik Branko Hrg.

O programu prekogranične suradnje govorio je voditelj zajedničkog tajništva Marton Szucs, s razvojem gospodarstva i javne infrastrukture kroz EU projekte u Križevcima nazočne je upoznao pročelnik gradskog Odjela za gospodarstvo i financije Darko Masnec, a projekt Cyclo-Net su zatim predstavili Marija Podolski i Eniko Toth.

28. travanj 2024 02:46