Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

11. Srpanj 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 11. srpnja:

DUBROVNIK - Predsjednik Vlade Andrej Plenković nazočit će svečanom potpisivanju Ugovora za projekt "Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika"(10.00 satiLazareti, Prva lađa, ulica Frana Supila). Projekt "Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“ prijavljen je na osnovu Poziva za dostavu projektnih prijedloga: Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“ Planirana je obnova triju lađa spomeničkog kompleksa Lazareti te oprema svih deset lađa. Ukupna vrijednost projekta je 33,7 milijuna kuna, od čega EU sredstva čine nešto manje od 26 milijuna kuna. Ugovore će potpisati ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric. Svečanom potpisivanju nazočit će i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

ZAGREB - Hrvatski sabor sjednicu nastavlja raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o elektroničkim komunikacijama po hitnom postupku kojim se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje sa zakonodavstvom Europske unije. Donošenjem predloženih izmjena uklonit će se prepreke postavljanju elektroničkih komunikacijskih mreža velikih brzina do krajnjih korisnika usluga. Time će se osigurati sve zakonske pretpostavke za ispunjavanje temeljnog cilja, a to je smanjenje troškova i olakšavanje postavljanja elektroničkih komunikacijskih mreža velikih brzina, što dodatno će ubrzati dostizanje ciljeva iz Digitalne agende za Europu, navodi se u zakonskom prijedlogu (9,30 sati).

ZAGREB - Djelomično zatvorena sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost (13.30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Janka Draškovića). Sjednici će nazočiti i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

ZAGREB - Dvodnevna konferencija u povodu uspostavljanja 14 novih sektorskih vijeća (10 sati, Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Svetošimunska cesta 25). Konferenciju će otvoriti ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, a sudionike će pozdraviti i predsjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala Ružica Beljo Lučić, te dekan Šumarskog fakulteta Vladimir Jambreković. Konferencija je namijenjena nastavku procesa kojima se teži ostvarivanju ciljeva predviđenih Strategijom obrazovanja, znanosti i tehnologije - provedbi kurikularne reforme strukovnog obrazovanja uz primjenu Hrvatskoga kvalifikacijskoga okvira, unapređenju kvalitete visokog obrazovanja u skladu s europskim standardima osiguravanja i unapređenja kvalitete te unapređenju obrazovne ponude za odrasle osobe kroz prekvalifikacije, stručno osposobljavanje i usavršavanje kako bi odrasli polaznici imali bolju perspektivu na tržištu rada. Sektorska vijeća su stručna i savjetodavna tijela koja se skrbe o razvoju ljudskih potencijala unutar pojedinih sektora, anjihovo uspostavljanje preduvjet je za primjenu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira, alata razvijenoga kao uporište za reforme u hrvatskom obrazovanju.

ZAGREB - Konferencija za novinare Carinskog sindikata Hrvatske koji će predstaviti Odluku predsjedništva sindikata o daljnjem postupanju po pitanju industrijskih akcija nakon što je Ministarstvu financija uputio zahtjev za mirenje i određivanje osobe miritelja u postupku mirenja koji će, ako ne uspije, rezultirati industrijskim akcijama (12 sati, prostorije sindikata Preporod, Šubićeva 42, II. kat).

RIJEKA - U sklopu europske turneje "Više Mediterana, manje plastike", Greenpeaceov brod Rainbow Warrior III. posjetit će hrvatsku obalu te biti otvoren građanima za razgledavanje. Prije otvaranja za javnost, na Gatu Karoline Riječke u 11 sati bit će održana konferencija za novinare na kojoj će predstavnici kampanje upozoriti na alarmantno stanje i posljedice onečišćenja plastikom u Jadranu i na Mediteranu, a nazočit će i kapetan svjetski poznatog Greenpeaceovog broda Peter Willcox.

28. travanj 2024 23:51