Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

10. Siječanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za srijedu, 10. siječnja

ZAGREB - Na konferenciji za novinare u KBC Zagreb bit će govora o transplantaciji srca kod četverogodišnje djevojčice prošle subote (12 sati,  KBC Zagreb, Edukacijski centar Istok, dvorana IV, Kišpatićeva 12). Govorit će, među ostalima prim. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja i voditelj Odjela za pedijatrijsku intenzivnu medicinu, akademik Davor Miličić, predstojnik Klinike za bolesti srca i krvnih žila, prof. Bojan Biočina, predstojnik Klinike za kardijalnu kirurgiju, dr. Darko Anić, voditelj Odjela za kardijalnu kirurgiju djece, dr. Jasna Brezak, voditeljica Odjela za koordinaciju transplantacija i eksplantacije i drugi.

ZAGREB -  Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zagrebački župani Stjepan Kožić i direktor Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom d.o.o. Igor Zgomba potpisat će Sporazum o suradnji na pripremi projekta Centar za gospodarenje otpadom Zagreb. Gradska skupština Grada Zagreba prihvatila je Sporazum u listopadu 2017., dok ga je Županijska skupština prihvatila u prosincu 2017. Predmet Sporazuma je zajednička priprema Projekta CGO Zagreb za sufinanciranje sredstvima EU (12 sati, u zgradi Gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1, dvorana 372).

ZAGREB - Četiri najveća sindikata u Zagrebačkom holdingu d.o.o. i to Sindikat Čistoća-Zagreb, Sindikat komunalnih radnika Hrvatske, Sindikat Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb i Nezavisni sindikat Zagrebparking održat će konferenciju za novinare  ispred zgrade Uprave Grada Zagreba (11 sati, Trg Stjepana Radića 1). Teme su, kako su naveli, samovoljno i neovlašteno donošenje odluka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u vezi sa Zagrebačkim holdingom d.o.o. te kršenja Kolektivnog ugovora kojima se umanjuje materijalna prava tisuća radnika.

GOSPODARSTVO

ZAGREB - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u prosincu prošle godine bile su za 0,1 posto niže u odnosu na studeni, dok su na godišnjoj razini bile za 1,7 posto više, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Tako su u prosincu proizvođačke cijene na godišnjoj razini porasle već 12. mjesec zaredom. Ako se isključe cijene u sektoru energije, proizvođačke su cijene u industriji u prosincu u odnosu na studeni bile više za 0,2 posto, dok su na godišnjoj razini više za 0,9 posto. Podaci DZS-a pokazuju da su na mjesečnoj razini cijene na domaćem tržištu u prosincu bile niže za 0,1 posto, a na inozemnim tržištima za 0,2 posto. Na godišnjoj razini cijene su na domaćem tržištu skočile za 2,1 posto, a na inozemnom za 1 posto.

27. travanj 2024 21:09