Aktualno
StoryEditor

FOTO: Gordana Kovačević i treći put proglašena najmoćnijom ženom hrvatskog biznisa

07. Prosinac 2017.

Čelnica Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević po treći je put proglašena najmoćnijom ženom u hrvatskom biznisu. Ovu nagradu tjednik Lider dodjeljuje već 13. put, a posljednjih sedam puta u sklopu svoje međunarodne konferencije ‘Žene u biznisu‘.

>>>FOTO: Počela sedma Liderova konferencija Žene u biznisu

- Liderstvo u biznisu važno je i muškarcima i ženama. Budite hrabri, poduzetni, osobe s integritetom i visokim standardima, okružite se kvalitetnim ljudima, stvarajte motivacijsku organizacijsku kulturu bez stereotipa i pretvorite svoje snove u stvarnost. Snaga žene neka dođe do punog izražaja dok gradite kvalitetne rezultate kontinuirano. I učite, znanje je najveća moć i vrijednost koja će polučiti rezultate. Nemojte stvarati ograde i bojati se, čak i kad mislite da nešto neće biti dobro, jer će vas strahovi stopirati u razvoju. Gradite sebe kao osobu, pa će i timovi i kolege i kompanije imati korist. Igrajte se – poručila je Gordana Kovačević okupljenima na konferenciji.

>>>Ingrid Vandervelt: Kad sam izgubila sve, razmišljala sam i o samoubojstvu

Priznanja su dobile i preostale članice top 10 najmoćnijih žena u biznisu s Liderove liste 300 najmoćnijih. Druga je predsjednica uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban.

- Ova nagrada nije moja, već je plod rezultata moje funkcije, pa onda i plod rada svih mojih suradnika. Motivirajući njih postižemo dobre rezultate. Svi mi imamo jednog malog crvića, ego, i ako ga dobro potaknemo onda možemo ostvariti rezultate – kazala je Ana Stojić Deban.

Voditelj Krešimir Macan treću najmoćniju ženu hrvatskog biznisa, predsjednicu uprave HBOR-a Tamaru Perko zamolio da objasni ima li horoskopski znak utjecaj na ponašanje u biznisu. - Horoskopski znak ne utječe na moje poslovne odluke, kazala je Perko te simpatično dodala da vage s donošenjem velikih odluka nemaju problema. Na četvrtom mjestu Liderove liste najmoćnijih žena je Vedrana Jelušić, šefica ureda EBRD-a za Hrvatsku, Mađarsku, Slovačku i Sloveniju, koja je govorila o suradnji s politikom.

>>>Helle Müller Petersen: Uspješne žene moraju se udati za pravog muškarca

- U mom poslu je suradnja s predstavnicima Vlade bitna, pokrivamo četiri zemlje i svi predstavnici Vlade cijene iskren i direktan odnos. Ako postoji i politička podrška, uspjeh je i slađi i brži – rekla je Vedrana Jelušić Kašić.

Među top 10 najmoćnijih žena u biznisu su redom još predsjednica uprave Philip Morris Zagreb Anita Letica, predsjednica nadzornog odbora Atlantic Grupe Lada Tedeschi Fiorio, predsjednica nadzornog odbora Medike Ružica Vađić, predsjednica uprave Coca-Cola HBC Hrvatska Ruža Tomić Fontana te predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja.

>>>Jurčić: Zašto prihvaćamo da je u kući žena gazda, a na poslu ne

U suradnji s tvrtkom Bisnode, Lider već 13 godina objavljuje listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa prema upravljačkoj moći, odnosno ukupnim prihodima koje su kompanije kojima upravljaju ili nadziru ostvarile u prošloj godini. Tako listu 300 najmoćnijih čini 50 predsjednica uprava, 150 članica uprava te 50 predsjednica nadzornih odbora, dok je TOP 10 najmoćnijih izbor Liderove redakcije.

>>>Boris Jokić: Na svim razinama obrazovanja žene postižu bolje rezultate od muškaraca

- Novac nam je ključni kriterij, s kolikim novcem raspolažu u nadzornim odborima i upravama. A damo si i malo slobode, pa ukalkuliramo i soft kriterije, poput utjecaja na poslovnu zajednicu, društvo u cjelini i gospodarske tokove. Novac pritom nije jedini i presudan kriterij – rekla je zamjenica glavnog urednika Lidera Manuela Tašler.

Nagrade i priznanja najmoćnijim ženama u hrvatskom biznisu dodijelili su glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović i zamjenica glavnog urednika Lidera Manuela Tašler.

27. travanj 2024 23:11