Aktualno
StoryEditor

HEP Opskrba i ove godine ponosno nosi certifikat Poslodavac Partner

16. Ožujak 2022.

Prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima – Poslodavac Partner, treću je godinu zaredom dodijeljeno HEP Opskrbi. Ovaj certifikat dodjeljuje se više od 15 godina tvrtkama koje zadovoljavaju visoke standarde izvrsnosti HR-a, a svake se godine na regionalnoj razini certificira oko 100 tvrtki.

- Za nas u HEP Opskrbi, certifikat Poslodavac Partner potvrda je uspješnog poslovanja. Zaposlenici su naš najdragocjeniji resurs i pokretači poslovnih procesa koji izravno utječu na zadovoljstvo svih naših kupaca. Upravo naši zaposlenici najviše pridonose ostvarivanju dobrih poslovnih rezultata koji su i pozicionirali HEP Opskrbu kao vodećeg opskrbljivača električnom energijom u Hrvatskoj - istaknuo je Davor Guttert, direktor HEP Opskrbe.

U sklopu certifikacije za status Poslodavca Partnera, tvrtke prolaze kroz iscrpnu analizu procesa upravljanja ljudskim potencijalima u pet ključnih područja – Strategija, Regrutiranje i selekcija, Upravljanje učinkom, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima.

- HEP Opskrba je još jednom potvrdila velik fokus na unaprjeđenju usavršavanja i razvoja zaposlenika, s posebnim naglaskom na obrazovne potrebe svojih zaposlenika, visoku dostupnost različitih razvojnih programa te promicanje kulture razvoja kompetencija. Dodatno pohvaljujemo i pripremu 'refreshment' materijala za voditelje selekcijskih intervjua na temu vještina intervjuiranja, osiguravanja jednakih mogućnosti i sprečavanja diskriminacije u selekciji, te pozdravljamo primjenu istih - izjavila je Martina Kessler, Head of Organizational Development Solutions iz SELECTIO Grupe.

Sukladno promjenama i novim izazovima u HR svijetu, Martina Kessler najavila je promjene u certifikacijskim procesima. Naime, cilj certifikata Poslodavac Partner je podržati razvoj domaćih i regionalnih poslodavaca te istaknuti one koji upravljaju ljudskim resursima u skladu s najnovijim svjetskim standardima. Za dokazivanje izvrsnosti HR- a potrebno je potvrditi da su poslodavci uistinu implementirali poželjne prakse te da one uistinu 'žive' u organizaciji. Kako bi zajedno unaprijedili HR procese, tim stručnjaka iz SELECTIO Grupe kroz certifikaciju kreira benchmark i sugestije za razvoj i daljnje unapređenje HR funkcije. Zato je ovakav certifikat u šesnaest godina postojanja postao najprestižnije regionalno priznanje za sve poslodavce kojima je izvrsno upravljanje ljudskim resursima sastavni dio poslovne strategije.

U razvoj najnovije metodologije certifikata uključilo se više od pedeset HR stručnjaka, a standardi su definirani po uzoru na najbolje svjetske prakse koje se detaljno prilagođavaju industriji i lokaciji tvrtke koja prolazi certifikaciju. Novi kriteriji uvode se u ovoj godini što znači da će se i aktualni nositelji certifikata uskoro nositi s novim izazovima u potvrđivanju vrhunske kvalitete HR praksi.

16. travanj 2024 13:27