Aktualno
StoryEditor

LG-jev flagship pametni telefon V40 imat će čak pet kamera

27. Lipanj 2018.

Teško se istaknuti u svijetu premium pametnih telefona, ali LG bi mogao imati odvažno rješenje za svoj flagship V40. Android Police širi vijest kako će taj model doći s čak pet kamera, što je najveći broj kamera na smartphoneu ove klase.

Novi model trebao bi imati tri stražnje kamere poput u ožujku predstavljenog Huaweija P20 Pro. Dvije prednje kamere, kao što je dosad imao HTC U12 Plus, trebale bi služiti kao stereo sustav za 3D mapiranje lica i otključavanje. Iako trostruka stražnja i dualna prednja kamera nisu novost, pet kamera na istom uređaju još nismo imali prilike vidjeti, piše The Verge.

>>> Huawei P20 dolazi s 3D facial modeling tehnologijom 

Ostale informacije o V40 prilično su šture. Doznaje se tek da bi izgledom mogao nalikovati na G7ThinQ, na zaslonu će imati ‘notch‘, a pogonit će ga Qualcommov procesor Snapdragon 845. Imat će, baš poput i prošlogodišnjeg LG-jevog modela, podršku za Quad DAC, tipku za Googleovog asistenta te na stražnjoj strani čitač otiska prsta.

Ako se možemo ravnati prema prošlogodišnjem lansiranju, LG će više detalja o V40 objaviti tijekom ljeta, nešto prije predstavljanja flagshipa u jesen. Tako da se valja još kratko strpjeti.

24. travanj 2024 10:54