Aktualno
StoryEditor

Lider invest: Sinergija privatnog i javnog sektora u Istri recept je za razvoj

25. Svibanj 2017.

Lider investova turneja nastavlja se danas u Puli. Projekt kojim Lider drugu godinu zaredom nagrađuje najbolje proizvodne investicije predstavlja se na investicijskom forumu Istre, Primorja i gorske Hrvatske.

>>> Lider invest: Otvoren natječaj za odabir najboljih proizvodnih investicija

Treći ovogodišnji Lider investov forum otvorio je Željko Vukelić, direktor Lider medije, rekavši kako je siguran da na području Istre postoji velikih broj pozitivnih priča i novih projekata koji će konkurirati za nagradu Lider investa. Jasna Jaklin Majetić, predsjednica Županijske komore Pula, pohvalila je javni sektor u Istarskoj županiji. - Aktom župana otvorena je mogućnost da se u slučaju bilo kakvog problema investitor može službeno javiti administaciji. To je velika pomoć, a dobro je i što administracija sebe doživljava kao partner gospodarstva – rekla je Jaklin Majetić. Uvodno je govorila i Lorena Brgić, pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo Istarske županije. Rekla je kako je u Istri na snazi sinergija javnog i privatnog sektora i da je to recept kojim se postiže razvoj.

- Svi moramo biti na usluzi investitorima. Osiguramo prostorno planske preduvjete za razvoj investicija. Imamo 34 strateške poduzetničke zone od kojih je 16 potpuno opremljeno. Smanjujemo administrativne prepreke, zahtjeve investitora rješavamo po prioretnom postupku i osiguravnamo povoljnije uvjete financiranja – rekla je Brgić.

Projekt koji ima misiju prepoznati i promicati investicije koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost u nastavku će predstaviti profesor Mladen Vedriš, predsjednik stručnog odbora Lider investa.

>>> Mladen Vedriš predstavio projekt Lider invest koji promiče i nagrađuje najbolje proizvodne investicije

O investicijama i investicijskoj klimi u Hrvatskoj govorit će Zdenko Lucić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost, dok će regionalnu i sektorsku analizu investicija u Hrvatskoj predstaviti Marko Krištof, ravnatelj Državnog zavoda za statistiku.

Investicijski forum završava okruglim stolom na temu kako stvoriti poticajno investicijsko okruženje i pokrenuti novu proizvodnu investiciju. Sudjeluju: Boris Sabatti, direktor Regionalne razvojne agencije Istarske županije, Irvin Badurina, direktor Industrijske zone Kukuljanovo, Ivan Stojnić, predsjednik Uprave tvrtke S.I.C. , Umberto Pokrajac, direktor tvrtke Amus i Svjetlana Bušić, voditeljica odjela za istraživanje razvoj i inovacije HAMAG-BICRO-a.

24. travanj 2024 10:25