Aktualno
StoryEditor

OiV: Počela gradnja novog objekta kod Tvrđave sv. Mihovila vrijednog 20 milijuna kuna

06. Ožujak 2018.

Odašiljači i veze (OiV) počeli su u utorak graditi novi objekt istočno od Tvrđave sv. Mihovila, na vrhu Maloj glavi, vrijedan oko 20 milijuna kuna, izvijestili su iz te tvrtke.

Iz Odašiljača i veza ističu kako su gradnju novog objekta pokrenuli kako bi poboljšali kvalitetu usluga te preselili vlastitu radiokomunikacijsku i telekomunikacijsku opremu te opremu drugih korisnika s postojeće lokacije na Ugljanu na lokaciju istočno od Tvrđave sv. Mihovila.

>>>Sporazum HKZP i OiV: 25 milijuna kuna za zajedničku izgradnju višenamjenskog objekta u Konavlima

Vrijednost investicije procijenjena je oko 20 milijuna kuna, a gradnja bi trebala završiti 10 mjeseci nakon njezina početka, navodi se u priopćenju.

Izvođači radova izabrani su preko natječaja i riječ je o tvrtkama Dalekovodu i Diklo - gradnji, a s njima su ugovoreni radovi na novom objektu, koji se sastoje od izgradnje antenskog stupa visokog 85 metara, pogonskog objekta (zgrade) za smještaj uređaja i opreme te potrebnog uređenja cjelokupne parcele.

- Za Odašiljače i veze će završetak radova predstavljati svojevrsni izazov jer će preseljenje opreme na novoizgrađenu lokaciju zbog opsega opreme i osiguranja paralelnog rada staroga i novog pogona ovisiti i o nepredvidivim vremenskim uvjetima, ističu iz te tvrtke.

Osim predstavnika investitora, izvođača i nadzora, na otvorenju su bili i predstavnici Općine Preka.

Obnova interpretacijskog centra

Iz Odašiljača i veza ističu i kako će, nakon realizacije tog projekta, Tvrđava sv. Mihovila "u bliskoj budućnosti moći krenuti s daljnjim planovima cjelokupne obnove i kreaciju interpretacijskog centra u kojem će se prezentirati baština zadarskih otoka", što je prije najavljivano.

>>>OiV otvorio novouređenu poslovnu zgradu i predstavio planove

Djelatnost OiV-a, među ostalim, jest prijenos i odašiljanje radijskih i televizijskih programa za račun drugih preko elektroničke komunikacijske infrastrukture, a po Zakonu o elektroničkim komunikacijama, gradnja, održavanje, razvoj i korištenje elektroničkih komunikacijskih mreža, elektroničke komunikacijske infrastrukture i povezane opreme je od interesa za Republiku Hrvatsku.

18. travanj 2024 07:17