Aktualno
StoryEditor

Pevec predstavio nove članove tima, najavio povišice

16. Listopad 2018.

Pevec je u utorak otkrio planove za 2019. i 2020. godinu koji uključuju povećanje minimalnih plaća zaposlenika i otvarenje novih centara. a javnosti su predstavljeni i novi članovi rukovoditeljskog tima Dubravka Štefanec Vinovrški i Marko Rupčić.

Novi prodajni centri Peveca u iduće dvije godine mogu očekivati stanovnici Vukovara, Vinkovaca i Splita, a već sredinom studenog ove godine bit će otvoren novi prodajni centar u Samoboru. Za taj poslovni pothvat Pevec će uložiti oko 200 milijuna i ujedno otvoriti 200 novih radnih mjesta.

>>>Pevec se pridružio međunarodnom savezu A.R.E.N.A. za nabavu ‘uradi sam’ proizvoda

S druge strane, saznaje se, postojeći zaposlenici u maloprodaji i na skladištu s najnižom plaćom mogu očekivati značajno povećanje kućnog budžeta s obzirom da su najavljene i povišice.

- Prosječna bruto plaća u Pevecu je u protekle dvije godine rasla 10 posto, a Pevec će u 2019. uložiti dodatnih 20 milijuna kuna u plaće. Od 1. siječnja djelatnici Peveca u maloprodaji i skladištu s minimalnom plaćom dobit će povišicu od 1000 kuna bruto, najavio je Jurica Lovrinčević, predsjednik Uprave Peveca.

>>>Pevec isplaćuje 80 milijuna kuna dividende

Podsjetio je i kako je ove godine, prvi put nakon stečaja, Pevec isplatio dividendu.

- Isplatili smo dividendu u iznosu od 80 milijuna kuna, odnosno 75 posto dobiti iz 2017., a ostatak dobiti preraspodijelili smo na investicije u prodajne centre. Čvrsto vjerujem kako je ispred nas izuzetno uspješno poglavlje u poslovanju, izjavio je Lovrinčević.

Ukidanje rada nedjeljom

Pevec se zalaže za ukidanje rada nedjeljom, a priključit će se i inicijativi za ukidanje davanja na 13. plaću, najavljeno je na konferenciji za medije. Inicijativu ukidanje rada nedjeljom Lovrinčević smatra vrlo kompleksnom za realizaciju jer smatra kako prihod nedjeljom nije beznačajan. Kada bi Pevec ukinuo rad nedjeljom izgubili bi oko 150 milijuna kuna prihoda godišnje,  kazao je Lovrinčević, ali i izrazio uvjerenje da bi se taj promet mogao nadoknaditi drugim danima primjerice subotom i ponedjeljkom.

Novi rukovoditeljski tim

Osim predstavljanja poslovnih planova za naredne dvije godine, Pevec je predstavio i ‘pojačanja‘ u svom najužem rukovoditeljskom timu.

Pevecu se pridružila Dubravka Štefanec Vinovrški, koja je došla na poziciju direktorice marketinga i korporativnih komunikacija.

- Pevec je za mene prije svega veliki izazov, gledajući povijest kompanije te poslovni uspjeh u zadnjih nekoliko godina. S obzirom na to da se radi o prvom hrvatskom trgovačkom lancu, a imam bogato iskustvo u međunarodnim korporacijama, veselim se upravo nezavisnosti u krojenju aktivnosti u području marketinga i komunikacija primarno za hrvatsko tržište, izjavila je Dubravka Štefanec Vinovrški, nova direktorica marketinga i korporativnih komunikacija Peveca, koja je na tu poziciju došla iz drogerijskog lanca dm.

[caption id="attachment_364133" align="aligncenter" width="750"]Dubravka Štefanec Vinovrški Dubravka Štefanec Vinovrški./Foto: Dražen Lapić, Lider[/caption]

Marko Rupčić preuzeo je mjesto direktora veleprodaje Peveca.

- Pevec želi postati novi jaki veleprodajni partner za sve tvrtke iz područja gradnje i opremanja, a moja zadaća je razvoj tog segmenta, rekao je Marko Rupčić, novi direktor sektora veleprodaje, koji je u Pevec došao s pozicije voditelja veleprodaje i projekata Feroterma.

[caption id="attachment_364132" align="aligncenter" width="750"]Marko Rupčić Marko Rupčić, novi direktor sektora veleprodaje Peveca./Foto: Dražen Lapić, Lider[/caption]

 

15. travanj 2024 13:54