Aktualno
StoryEditor

Plenković imenovao Macana svojim PR savjetnikom

29. Prosinac 2017.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković imenovao je Krešimira Macana posebnim savjetnikom predsjednika Vlade Republike Hrvatske za strateško komuniciranje, s danom 1. siječnja 2018. godine, sukladno članku 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske, priopćeno je iz ureda premijera.

>>> Ministarstva, države ustanove i poduzeća ponovno mogu angažirati PR agencije

Macan neće biti u stalnom radnom odnosu u Vladi, već će po nalogu premijera Plenkovića obavljati poslove ‘kada će priroda posla to zahtijevati‘, a prema odredbi članka 23. stavka 5. Zakona o Vladi Republike Hrvatske za njegove savjete osigurana je mjesečna naknada od 9.000 kuna neto.

Podsjetimo, ministarstva, ustanove i javna poduzeća ponovno mogu angažirati PR stručnjake i tvrtke, odlučila je Vlada na sjednici u četvrtak ukinuvši odluku iz 2012. godine kojom je to bilo zabranjeno.

>>> Z. Marić: Za angažiranje PR stručnjaka nećemo izdvajati basnoslovne cifre koje bi ugrozile proračun

Krešimir Macan osnivač je i generalni direktor PR agencije "Manjgura" specijalizirane za, kako se navodi na web stranicama agencije, krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije. Tijekom karijere, uz ostalo, 1990-ih, u vrijeme Domovinskog rata, radio je u tadašnjem Ministarstvu informiranja, bio je i savjetnik u Vladi premijera Ivice Račana te glasnogovornik HRT-a, a vodio je i predizborne kampanje za više hrvatskih političara. Rođen je 15. veljače 1970. godine u Dubrovniku.

Imenovanje je uslijedilo nakon što je Vlada jučer na sjednici ukinula odluku iz 2012. godine kojom se tijelima državne uprave, pravnim osobama s javnim ovlastima i drugim pravnim osobama kojima je osnivač država te trgovačkim društvima u kojima je država većinski ili pretežiti vlasnik zabranilo angažiranje PR stručnjaka odnosno tvrtki.

29. travanj 2024 17:37