Aktualno
StoryEditor

Poslovna inteligencija: Iste prilike i za majke i za očeve

23. Prosinac 2017.

Za odgovorne prakse mogućnosti usklađenja privatnog i poslovnog života i jednakih mogućnosti razvoja karijere zaposlenica i zaposlenika, Poslovnoj inteligenciji Dražena Oreščanina dodijeljen je napredni MAMFORCE Change i DADFORCE Standard na završnoj konferenciji ‘Prema stvarnoj ravnopravnosti muškaraca i žena: usklađivanje profesionalnog i obiteljskog života’. Priznanje je primila Anita Cvetić Oreščanin, članica Uprave Poslovne inteligencije.

>>>Black Friday popust: Poslovna inteligencija razvila jednu od prvih GDPR aplikacija u Europi

MAMFORCE Change označava kompanije koje su spremne razviti obiteljsku odgovornost i rodnu jednakost, a DADFORCE je posebno priznanje za omogućavanje odgovornog roditeljstva zaposlenim očevima. Kompanije koje imaju MAMFORCE Standard dobile su ga jer nizom odgovornih politika i benefita zaposlenima olakšavaju usklađivanje privatnih i poslovnih obveza te osiguravaju uvjete za nesmetan razvoj karijere bez obzira na roditeljstvo i rod.

Jedna od takvih je i Poslovna inteligencija, koja je vjerojatno jedina regionalna IT kompanija koja se može pohvaliti s 50 posto žena u ukupnom broju zaposlenih te s dvije članice Uprave od ukupno tri člana. Tvrtke koje ostvaruju pravo na MAMFORCE COMPANY Standard prolaze kroz neovisni postupak procjene uz korištenje znanstveno utemeljenom metodom koja je razvijena u suradnji s vodećim akademskim i međunarodnim institucijama. Riječ je o priznatom znaku kvalitete koji poslodavcima potvrđuje kompetencije u provođenju obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike upravljanja ljudskim potencijalima.

19. travanj 2024 21:34