Aktualno
StoryEditor

Proglašeno TOP 5 dobitnika Certifikata Poslodavac Partner: Zagrebačka pivovara na prvom mjestu

08. Lipanj 2018.

Selectio je proglasio listu TOP 5 organizacija koje su najbolje ocijenjene prilikom neovisne sveobuhvatne analize sustava upravljanja zaposlenicima za stjecanje prestižnog Certifikata Poslodavac Partner. TOP 5 dobitnika Certifikata Poslodavac Partner za ovu godinu su Zagrebačka pivovara na prvom mjestu, Erste&Steiermärkische Bank na drugom mjestu, treće mjesto dijele Sandoz i Pliva Hrvatska, dok peto mjesto dijele Coca-Cola HBC Hrvatska i Hrvatski Telekom.

- Iznimno sam sretna što smo upravo mi prepoznati kao Poslodavac partner s najboljim praksama u upravljanju ljudskim potencijalima u 2017. godini. Kao najveće postignuće u protekloj godini izdvojila bih svakako naš rezultat u Towers Watson globalnom istraživanju angažiranosti zaposlenika u kojemu je sudjelovalo 91% naših zaposlenika i koje je pokazalo da je čak 93% njih iznimno visoko angažirano. To je rezultat dugogodišnjeg kontinuiranog rada i stalnog nastojanja da našu organizaciju učinimo još boljim i poticajnijim mjestom za rad, istaknula je Jadranka Sakoman, direktorica ljudskih resursa Zagrebačke pivovare.

>>>Hrvatski Telekom primjer izvrsno postavljenih HR procesa

Certifikat Poslodavac Partner osnovala je tvrtka SELECTIO 2005. godine, a radi se o projektu s namjenom promicanja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima. Svaka organizacija prolazi objektivan proces certificiaranja tijekom kojeg se prikupljaju informacije o razvijenosti 45 HR procesa u pet glavnih područja upravljanja ljudskim resursima: strategiji, regrutiranju i selekciji, upravljanju učinkom, usavršavanju i razvoju te odnosu prema zaposlenicima. Tim od tri neovisna HR stručnjaka boduje procese prema Poslodavac Partner Knjizi standarda kako bi kalibracijom utvrdili konačan rezultat – score razvijenosti HR funkcije. Potrebno je da organizacija ima barem 75% ukupno mogućih bodova te barem 70% u svakom od pet gore nabrojanih područja upravljanja ljudskim resursima kako bi ostvarila pravo na Certifikat Poslodavac Partner. Certifikat se dodjeljuje na 12 mjeseci, nakon čega tvrtka ponovno treba proći proces recertificiranja kako bi dokazala da i dalje zadovoljava visoke standarde Certifikata. Čak 94% organizacija u procesu recertificiranja postižu bolje rezultate nastavno na sugestije za unapređenja HR praksi koje svake godine dobiju od certifikacijskog tima.

19. travanj 2024 03:49