Aktualno
StoryEditor

Saab pokreće Inovacijski program u Hrvatskoj

25. Studeni 2017.

Obrambena i sigurnosna tvrtka Saab osnovat će Inovacijski program u Hrvatskoj koji će se sastojati od Centra za softver, Znanstvenog parka i Sveučilišnog istraživačkog programa. Primarna ponuda usluga uključivat će razvoj softvera i sustava, ‘cyber‘ sigurnost i tehničke publikacije. Fokus će biti na područjima obrane, zrakoplovstva, telekoma, javnog sektora, prijevoza i mobilnosti. Inovacijski program u Hrvatskoj povezat će tri velike inicijative radi stvaranja, održavanja i ubrzanja razvoja visokotehnoloških vještina i lokalnog zapošljavanja.

Program će se sastojati od Centra za softver (u suradnji s Ericssonom Nikolom Teslom), Znanstvenog parka te Sveučilišnog istraživačkog programa u koji će biti uključen zagrebački FER.

Program uključuje partnerstvo Saaba i Ericssona Nikole Tesle u pokretanju Centra za razvoj softvera koji će biti smješten u novom Znanstvenom parku u Hrvatskoj, a koji Saab planira kreirati po uzoru na Znanstveni park Lindholmen u Gothenburgu.

>>>VIDEO/FOTO: Krstičević upoznao Gripen

Suradnja s Ericssonom Nikolom Teslom omogućit će ovom multinacionalnom partnerstvu dobru poziciju kako bi Centar klijentima ponudio stručne usluge i stvorio dodatnu vrijednost za hrvatsko društvo.

Djelovanje Centra postupno će se nadograđivati na temelju infrastrukture i postojećih vještina koje nude Saab i Ericsson Nikola Tesla, a u kombinaciji s aktivnim programom razvoja zaposlenika.

Saab želi da se njihov novi centar natječe na velikom i rastućem tržištu programskog inženjerstva u Europi.   U tim će aktivnostima Saab također povezati akademsku suradnju Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) Sveučilišta u Zagrebu i Kraljevskog instituta za tehnologiju (KTH) na području kooperativne robotike i autonomije, što će rezultirati uspostavom dinamičnog i inovativnog klastera u Hrvatskoj

30. travanj 2024 08:30