Aktualno
StoryEditor

SiPM 2019 - Prva međunarodna konferencija održivog upravljanja projektima

05. Rujan 2019.

U Poreču će se održati prva međunarodna konferencija održivog upravljanja projektima - Sustainability in Project Management Conference (SiPM) 2019

Prva međunarodna konferencija održivog upravljanja projektima – Sustainability in Project Management Conference (SiPM 2019) održati će se u Poreču 18. i 19. rujna 2019. godine u Valamar Diamant hotelu. Konferencija je dinamične prirode i osmišljena kao platforma gdje sudionici i predavači međusobno razgovaraju, dijele, upoznaju i istražuju na koje se sve načine njegovanjem različitosti može postići različitost u projektima.

Održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a organizira je vodeća svjetska neprofitna udruga fokusirana na održivo upravljanje projektima, Green Project Management Global. Ulogu lokalnog organizatora preuzela je hrvatska konzultantska firma Ekspertus čija je vodeća misija usmjeriti hrvatske poduzetnike prema razvoju autentičnih ideja i neobičnih projekata. Paralelno s konferencijom održati će se i prvi međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja Promoarh.

Konferencija stavlja naglasak na održivo vodstvo kao ključ za uspješnost tima i inovativno poslovanje. Ostale teme na kojima se konferencija temelji uključuju praktične primjere upravljanja građevinskim i energetskim projektima održivog razvoja, unapređenje kompetencija iz održivog upravljanja projektima te buduće trendove upravljanja projektima sa fokusom na održive ciljeve.

- Suprotno ustaljenom mišljenju da se budućnost i boljitak nalaze izvan granica Hrvatske, SiPM 2019 podsjeća kako je razvoj još uvijek u rukama hrvatskih poduzetnika. Kroz njihovu edukaciju i usavršavanje, širenje perspektiva, upoznavanjem novih načina razmišljanja i interakcije, pokušavaju se osvijestiti predvodnici među poduzetnicima i dokazati kako se inovativna i održiva rješenja nalaze i unutar Lijepe Naše, ističe dr.sc. Sandra Matuhina, predsjednica organizacijskog odbora SiPM konferencije.

Namjera konferencije je doprinijeti umrežavanju hrvatskih i svjetskih stručnjaka, te okupiti sve zainteresirane aktere iz područja održivog upravljanja projektima i pružiti im širok spektar mogućnosti za prezentaciju i promociju, sudjelovanje u panelima, razmjenu iskustava i prakse, te predstavljanje vlastitih ideja, koncepata, metoda i alata iz ovog područja.

Organizatori SiPM konferencije i PromoArh sajma vođeni su mišlju da su uspješno upravljanje projektima i održivi razvoj temelj zdrave budućnosti zemlje, pri čemu značajnu ulogu u kreiranju sadašnjosti imaju upravo poduzetnici-leaderi.

20. travanj 2024 02:29