Poslovna scena
StoryEditor

Arenaturist dobila novi Upravni odbor

14. Travanj 2016.
Piše:
lider.media

PPHE Hotel Group Limited završila je proces preuzimanja preostalih 80% vlasništva nad društvom WH/DMREF Bora B.V., koje do sada nije posjedovala. Time je PPHE Hotel Group Limited posredno stekla i 74,15% dionica Arenaturista d.d., čije su dionice izlistane na Zagrebačkoj burzi, i postala 100% vlasnikom još tri privatne kompanije koje zajedno čine Arenaturist grupu.

Proces preuzimanja okončan je nakon što su dioničari Arenaturista na izvanrednoj Glavnoj skupštini Arenaturista održanoj u srijedu odobrili izbor četiri nova člana Upravnog odbora Arenaturista koje je predložio PPHE Group Limited, što je bio jedan od uvjeta Ugovora o kupnji. Novoizabrani članovi su: Chen Moravsky, Abraham Thomas, Denis Jukić i Yoav Papouchado.

Trenutačno je u tijeku ponuda za preuzimanje društva Arenaturist d.d koja će biti otvorena do 27. travnja 2016. godine, a odnosi se na preostalih 25,85% dionica Arenaturista. PPHE Group Limited nudi cijenu od 325,73 kn za svaku dionicu, što predstavlja prosječnu cijenu dionica Arenaturista ostvarenu na Zagrebačkoj burzi tijekom zadnja tri mjeseca prije nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje.Nakon okončanja ponude za preuzimanje, namjera PPHE Hotel Group Limited jest razviti Arenaturist u vodeću hotelsku kompaniju u srednjoj, istočnoj i jugoistočnoj Europi, s poslovnim modelom koji uključuje vlasništvo i upravljanje nad vlastitim smještajnim kapacitetima te upravljanje hotelskim kapacitetima u vlasništvu drugih, pod franšizom brenda Park Plaza. Također, PPHE Hotel Group Limited namjerava predložiti uvrštenje dionica Arenaturista na službeno tržište Zagrebačke burze.

PPHE Hotel Group Limited danas broji 38 hotela (u vlasništvu, pod upravljanjem, u najmu/franšizi) i nudi više od 8.300 smještajnih jedinica na tržištima Velike Britanije, Nizozemske, Njemačke, Mađarske, Hrvatske i Izraela. Ovim preuzimanjem PPHE Hotel Group Limited povećava vlasnički udio u Arenaturistu čiji portfelj se sastoji od sedam hotela, šest turističkih naselja i osam kampova u Istri.

27. travanj 2024 21:33