Poslovna scena
StoryEditor

Austrija se pridružila Protokolu o suradnju u sprječavanju prijevara

02. Travanj 2012.
Piše:
lider.media

Austrijsko udruženje osiguratelja u ožujku se na poziv Hrvatskog ureda za osiguranje pridružilo Protokolu o suradnji u sprječavanju prijevara u osiguranju.

Time je Austrijsko udruženje osiguratelja izrazilo spremnost na međunarodnu suradnju i razmjenu informacija o prijevarama u osiguranju, te se priključilo udruženjima osiguratelja iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Mađarske, Makedonije, Slovenije, Srbije, Češke i Rumunjske.Hrvatski ured za osiguranje, koji je i inicirao potpisivanje Protokola prošle godine, kontinuirano organizira i provodi rasprave, osiguravajući informacije o značajnosti i dometima problema prijevara u osiguranju.

Prijevare vrlo često uključuju osobe iz više zemalja, stoga je najvažnija međusobna suradnja kako bi se razmijenila iskustva i načini sprječavanja prijevara u svim državama. Potpisnice Protokola obvezuju se tako na suradnju i razmjenu informacija o aktivnostima koje poduzimaju s ciljem sprječavanja prijevara u osiguranju na razini udruženja osiguratelja, na razmjenu statističkih i drugih dostupnih pokazatelja koji ukazuju na različite aspekte prisutnosti i posljedice prijevara u osiguranju na vlastitim tržištima, razmjenu podataka o sustavima detekcije i prevencije prijevara u osiguranju koje razvijaju i primjenjuju njihovi članovi (društva za osiguranje) i udruženja osiguratelja, te razmjenu podataka o razvoju i primjeni odredbi nacionalnih zakonodavstva koje se odnosi na tu problematiku te postojeću sudsku praksu. Potpisnici će pri tome voditi računa o nacionalnim zakonskim propisima koji štite osobne podatke građana.

21. svibanj 2024 21:55