Poslovna scena
StoryEditor

AutoZubak i UNICEF zajedno pomažu djeci

19. Srpanj 2012.
Piše:
lider.media

Prilikom potpisivanja novog petogodišnjeg partnerstva u korist djece između UNICEF-a, AutoZubaka i ORYX Grupe donirano je vozilo Škoda Fabia Combi udruzi ‘Poseban prijatelj‘, koja pruža podršku djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima na području Dubrovnika i okolice.

Tom je donacijom okrunjeno petogodišnje partnerstvo između AutoZubaka i UNICEF-a, pokrenuto 2006. godine, vrijedno više od 500.000,00 kuna. - AutoZubak je s velikim srcem ušao u ovaj projekt, mobilizirajući svoje zaposlenike, klijente i Upravu u prikupljanju pomoći za djecu. UNICEF je bio taj koji je uvijek predlagao upravo one udruge kojima je pomoć u datom trenutku bila najpotrebnija stoga nam pričinjava zadovoljstvo suradnju nastaviti i u budućnosti, naglasio je prigodom potpisivanja viši potpredsjednik Uprave Dimitrije Trbović.

- Pet godina podrške AutoZubaka je dosada već pomoglo brojnoj djeci s teškoćama u razvoju koja zahvaljujući doniranim vozilima lakše i brže stižu na svoje obaveze – rehabilitacije, predškolske i školske programe. Veseli nas što se podrška i partnerstvo nastavlja i proširuje, izjavila je Lora Vidović, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Cilj je novog petogodišnjeg partnerstva u koje se uključila i ORYX Grupa od ove godine, podići razinu svijesti o važnosti sigurnosti djece u prometu te i dalje nastaviti prikupljati sredstva za najranjivije skupine djece te pomagati mobilne programe kojima je cilj osigurati da djeca kojoj je to potrebno dobiju odgovarajuću podršku.

- Sigurnost djece u prometu čini velik dio napora ORYX Grupe koja ulaže svoje resurse u podizanje svijesti o toj važnoj temi, budući su upravo prometne nesreće vodeći uzrok smrtnosti djece u svijetu. Kroz suradnju s UNICEF-om vjerujemo da ćemo postići još bolje rezultate u tome da djeci osiguramo sigurno sudjelovanje u prometu, poručio je Ivan Zubak, potpredsjednik Uprave ORYX Grupe. Vozilo je za udrugu ‘Poseban prijatelj‘ i njezine korisnike preuzela Dženita Lazarević, predsjednica udruge.

29. travanj 2024 16:30