Poslovna scena
StoryEditor

Cammeo traži otpis 70 posto duga prema državi

23. Travanj 2013.
Piše:
lider.media

Tvrtke povezane u Cammeo grupu započele su postupak predstečajne nagodbe s državom. Fini se samo za osnovno poduzeće - Cammeo grupu, javilo više desetaka vjerovnika, piše Jutarnji list.

Procjenjuje se da su dugovi tvrtke veći od dvadeset, a neki izvori tvrde i pedeset milijuna kuna, od čega se polovica odnosi na potraživanja države. Cammeo u svome planu restrukturiranja i konsolidacije, koji je predstavio Fini, od države traži otpis svih kamata i 70 posto duga. U planu koji su predali nagodbenom vijeću traže otpis 30 posto obaveza prema vjerovnicima i otplatu duga unutar dvije godine.

Cammeo je u planu predočio ambiciozan prijedlog novog poslovanja, koji uključuje drastično povećanje prihoda, smanjenje troškova osoblja i drugih troškova. Ukupno namjeravaju srezati troškove za oko 40 posto, a prihode povećati za 24 posto.

Jutarnji piše kako su u Upravi tvrtke uvjereni da Cammeo ne propada, nego si predstečajnom nagodbom olakšava poslovanje. Pojašnjavaju da je njihovo zakonsko pravo tražiti otpis kamate i dijela duga, no ne moraju ga dobiti.

28. travanj 2024 22:25