Poslovna scena
StoryEditor

Dioničarima Gazproma 8,1 milijarda eura dobiti za prvih devet mjeseci 2015.

17. Siječanj 2016.
Piše:
lider.media

Dobit pripisana dioničarima Gazproma za prvih devet mjeseci prošle godine iznosila je 673,9 milijardi rubalja ili oko 8,1 milijardu eura, što je 21 posto više nego u istom razdoblju prethodne godine, objavio je ruski plinski div u petak u konsolidiranom i nerevidiranom financijskom izvještaju.

Neto prihodi od prodaje plina u tom su razdoblju povećani za 9 posto, na približno 27,3 milijarde eura. Pri tome je neto prodaja u Europi i drugim zemljama porasla za 17 posto, na 17,2 milijarde eura. Ukupni porast prihoda od prodaje plina Europi i drugim zemljama potaknut je rastom cijena u rubljima (uključujući trošarine i carine) za 20 posto, u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Prihodi od prodaje u zemlje bivšeg Sovjetskog Saveza Gazpromu su tijekom prvih devet mjeseci prošle godine pali za 4 posto, a za 2 posto smanjena je i prodaja na unutarnjem tržištu Ruske Federacije. Istovremeno su troškovi poslovanja porasli za pet posto, na približno 38,1 milijardu eura, a taj se porast odnosi uglavnom na porezna opterećenja, osim poreza na dohodak, tranzit plina te na aprecijaciju američkog dolara i eura u odnosu na rubalj.

25. travanj 2024 05:52