Poslovna scena
StoryEditor

Lidl povećao plaće zaposlenicima za više od 4 posto

16. Ožujak 2015.
Piše:
lider.media

Trgovački lanac Lidl Hrvatska poslovnu je 2014. godinu završio ponovnim povećanjem plaća svojim zaposlenicima za više od 4 posto. Planirane investicije za 2015. godinu iznose 250 milijuna kuna, a otvorena je i 86.-a trgovina u Hrvatskoj, priopćili su danas iz tvrtke.

Lidl je ove godine od 1. ožujka prosječno povećao plaće za 4,83 posto zaposlenicima u ukupno 86 trgovina i 2 logistička centra, a trend godišnjeg povećanja plaća Lidlovim zaposlenicima započeo je još 2010. godine.

Završetak poslovne 2014. godine Lidl Hrvatska je obilježio vijestima o ostvarenom izvozu hrvatskih proizvoda na inozemna tržišta u iznosu od preko 40 milijuna kuna. Poslovna 2014. godina za Lidl je bila i puna novosti; prodajna mreža je dostigla broj od 86 trgovina, a pokrenut je i projekt Razvoj potencijala - poseban program individualnog i profesionalnog usavršavanja svih Lidlovih voditelja trgovina kako bi im se osigurale šire sposobnosti upravljanja i vođenja, a uspješnim završetkom programa voditelji trgovina će, uz potpisivanje novih ugovora i veću odgovornost, dobiti i atraktivnije plaće te službene automobile.

Ove je godine Lidl Hrvatska po prvi puta izdao i Zdravstveni bilten čiji je cilj edukacija i savjetovanje Lidlovih zaposlenika o zdravom načinu života i pravilnoj prehrani, te je svim svojim zaposlenicima osigurao besplatan sistematski pregled. Brigom za svoje zaposlenike trgovački lanac Lidl Hrvatska pozicioniran je u sam vrh ljestvice najpoželjnijih poslodavaca. Kroz svoje programe društveno odgovornog poslovanja, Lidl Hrvatska ove je godine donirao više od 1.5 milijuna kuna putem financijskih sredstava i proizvoda, a nastavak donacijskih programa planiran je i za tekuću poslovnu godinu.

28. travanj 2024 07:00