Poslovna scena
StoryEditor

MOL dobavlja naftu i preko luke Omišalj

06. Kolovoz 2013.

Prema ugovoru o transportu sirove nafte, koji je potpisan ranije ovoga ljeta između MOL-a i jadranskog naftovoda (JANAF), u luku Omišalj stigla je prva isporuka sirove nafte za mađarsku naftnu kompaniju, priopćeno je iz te tvrtke.

Ugovor između MOL-a i JANAF-a pokriva transport otprilike 240.000 tona sirove nafte u razdoblju od 1. kolovoza do 31. prosinca 2013. godine.

Prva isporuka u luku Omišalj stigla je u subotu.

“Ova suradnja dobro se uklapa u ciljeve MOL Grupe vezane uz downstream s obzirom da osigurava pristup mediteranskom tržištu sirovina. Obnova isporuka osigurava MOL-u mogućnost ispitivanja nekoliko tipova sirove nafte te pruža mogućnost lakše prilagodbe promjenama na tržištu”, rekao je Ferenc Horváth, izvršni potpredsjednik MOL Grupe za Downstream.

Dvije kompanije surađivale su i ranije, s obzirom da se ista ruta koristila i prijašnjih godina, a novoobnovljena suradnju na transportu sirove nafte nastavit će se i dalje. Sirova nafta bit će isporučena kroz JANAF-ov sustav te sustav naftovoda Adria do Rafinerije Duna, stoji u priopćenju iz MOL-a.

"Ovo je potvrda učvršćivanja položaja JANAF-a na energetskoj karti Europe te će ova suradnja potaknuti i neke nove poslovne aktivnosti kako s MOL Grupom, tako i s drugim strateškim partnerima. Dosadašnje poslovne odluke Uprave, JANAF pozicioniraju kao tvrtku koja svoje poslovanje prilagođava zahtjevima tržišta i potrebama svojih poslovnih partnera. Takvim načinom poslovanja, mišljenja smo, u idućem razdoblju JANAF može ostvariti još bolje poslovne rezultate, a to sve, između ostalog, pridonosi razvoju gospodarstva u cjelini“, izjavio je predsjednik Uprave JANAF-a Dragan Kovačević.

23. travanj 2024 16:23