Poslovna scena
StoryEditor

Obnova pruge Zagreb - Rijeka korisnija je Luci od nizinske pruge

29. Studeni 2012.
Piše:
lider.media

Vedran Devčić na čelo Luke Rijeka došao je potkraj lipnja. Neki su mediji osporavali njegove kompetencije, još više pisali o njegovom sukobu interesa, ali nakon njegovog imenovanja u trećem je kvartalu Luka povećala promet.

Devčić je ponosan na dobit od 1,9 milijuna kuna, na podmirivanje obveze u roku 60 dana i naglašava da plaće ne kasne. Završio je MBA na Bledu 2009. godine, koji je, kaže, platio iz svog džepa, diplomirani je inženjer strojarstva s 14 godina iskustva u međunarodnom biznisu, a nakon njegovog predavanja na Invest forumu u Opatiji prošlog petka razgovarali smo o perspektivama Luke Rijeka. 

Jeste li na investicijskom forumu bili kao investitor ili kao mamac za investitore?- I jedno i drugo. Predstavili smo naše investicije, ali i naš investicijski potencijal. Na Škrljevu smo isključivo mi investitori, a u sljedećem razdoblju tražit ćemo strateške partnere za silos, odnosno terminal za žitarice, kao i terminal za rasute terete u Bakru. Rekao sam da je žalosno što se to nije počelo ostvarivati prije pet, da ne kažem deset godina. Nije bio u pitanju novac, pogledajmo koliki je hrvatski državni dug i pitajmo se kamo je novac otišao, a svima su bila puna usta Luke i riječkoga prometnog pravca.

U galeriji pročitajte neke od Devčićevih misli iz razgovora, a cijeli intervju pročitajte u novom broju.

30. travanj 2024 05:15