Poslovna scena
StoryEditor

Rast poslovanja i broja zaposlenika uvjetuje restrukturiranje Ban Toursa

11. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Rast poslovanja te značajna ulaganja u pojedine segmente poslovanja rezultirale su potrebom za restrukturiranjem poslovnih procesa i upravljačkog mehanizma Ban Toursa. Osnovni razlog odluci leži u činjenici kako je u proteklom period kroz značajna ulaganja raslo poslovanje, Ban Toursa, posebno u segmentima nautičkog, korporativnog i receptivnog poslovanja.

Temeljem plana koji je Uprava pripremila, u nadolazećem periodu biti će proveden postupak sveobuhvatnog restrukturiranja, a koji se temelji na mjerama poboljšanja poslovnih procesa, optimalizaciji troškova te akviziranju stručnih kadrova na pojedinim područjima djelovanja. Proces bi trebao biti finaliziran tijekom 2015. godine. Tako će u narednim tjednima biti zapošljavani vodeći kadrovi na pozicijama u sklopu emitivnog i receptivnog poslovanja, retaila te korporativnih putovanja. Riječ je o vodećim upravljačkim pozicijama, kao i usko specijaliziranim pozicijama na razini svakodnevnog operativnog poslovanja.

Akviziranjem novih kadrova povećat će se ukupan broj djelatnika za čak 20%. Povod akviziranju krije se u činjenici kako se povećava obujam aktivnosti, posebno unutar segmenta receptivnog poslovanja. Tvrtka ima tendenciju zapošljavanja visokokvalitetnih kadrova koji će imati za cilj ostvariti rezultatski rast od 25% u periodu od dvije godine na području pojedinih segmenta poslovanja.

Pavle Marković iz Ban Toursa ističe kako je provedba restrukturiranja logičan slijed uvjetovan rastom poslovanja. „Zapošljavanjem novih kadrova te povećanjem obujma poslovanja jasno se nameće potreba za uspostavljanjem novih procesa i načina poslovanja unutar naše kompanije. Sigurni smo kako ćemo provedbom ostvariti sve zadane ciljeve u periodu od naredne dvije godine“.

05. svibanj 2024 01:09