Poslovna scena
StoryEditor

Što vas očekuje na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu?

03. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

Weekend Media Festival, najveći regionalni festival komunikacija, i ove godine očekuje oko 5000 posjetitelja, kojima donosi novitete poput konferencije za odnose s javnošću HUOJ-a i BalCannesa, regionalne revije najboljih reklamnih agencija.

Održat će se od 20. do 23. rujna u festivalskom prostoru stare Tvornice duhana u Rovinju, a već petu godinu za redom okupiti će domaće i regionalne medijske, marketinške i PR profesionalce. Davor Bruketa je na danas održanoj konferenciji za novinare Weekend Media Festivala, ispred Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje po prvi puta na Festivalu najavio regionalnu reviju najboljih reklamnih agencija BalCannes.

- To neće biti natjecanje, već revija, znači nema pobjednika niti gubitnika. Revija je zamišljena kao prilika marketinškim agencijama da se kroz 3-minutne filmove predstave potencijalnim regionalnim klijentima. Od svih prijavljenih projekata, oni najbolji, izabrani od 6 regionalnih novinara specijaliziranih za oglasnu industriju, dobit će priliku predstaviti svoje projekte na glavnoj pozornici Festivala. U stručni žiri je iz Hrvatske izabrana Sandra Babić iz poslovnog tjednika Lider – rekao je Bruketa.

Ove će se godine u sklopu Weekend Media Festivala održati i 13. konferencija za odnose s javnošću HUOJ-a. Aleksandra Kolarić, predsjednica Hrvatske udruge za odnose s javnošću, najavila je dolazak glasnogovornika bivše grčke Vlade u vrijeme premijera Georgea Papandreoua, kao gosta predavača. Kako je tema konferencije kriza, George S. Petalotis, odlično će se uklopiti u tematiku koja će obuhvaćati i teme poput utjecaja krize na poslovnu etiku i komunikaciju s interesno-utjecajnim skupinama, na utjecaj krize na tržište komunikacijskih usluga s agencijskog i korporacijskog aspekta, te ulogu internih komunikacija u procesu restrukturiranja ili prodaje tvrtki, i smjer razvoja društveno odgovornog poslovanja u krizi.

Jedan od predavača bit će i Conor White-Sullivan, direktor HuffPost Labsa, prošle godine uvršten u Forbesov izbor 30 najutjecajnih osoba mlađih od 30 godina. Tu su i Gabriel Dance, interaktivni urednik britanskog Guardiana u New Yorku, te Davor Hebel, partner u Fidelity Growth Partners Europe iz Velike Britanije.

U bogatom programu panel rasprava ističu se ‘Mit o TV rejtingu‘, ‘Može li film u Hrvatskoj biti gledan i profitabilan?‘ i ‘Gdje se događa novinarstvo?‘. Weekend je već tradicionalno postao mjesto predstavljanja novih projekata pa se tako najavljuje predstavljanje regionalnog medijskog projekta Biznis plus, predstavljanje projekta ‘Istra na društvenim mrežama‘ itd.

Ove godine će se predstaviti i novi format Hard Talk, gdje će gostovati Aleksandar Tijanić i Goran Milić, te Emil Tedeschi. Gosti će kao i svake godine, uz brojna predavanja, panel rasprave i prezentacije, imati prilike, kako je najavljeno, uživati i u bogatom glazbenom programu.

20. travanj 2024 10:20