Poslovna scena
StoryEditor

Wojciech Szymulewicz novi predsjednik Uprave Jadranskih vrata

22. Travanj 2016.

Szymulewicz će početkom svibnja zamijeniti dosadašnjeg direktora Alessandra Beccea, koji je na tom poslu radio od veljače 2015. godine, priopćeno je u petak iz Jadranskih vrata (Adriatic Gate Container Terminal - AGCT)

Novim izvršnim direktorom i predsjednikom Uprave Jadranskih vrata imenovan je Wojciech Szymulewicz, odluka je koju je donijela grupacija International Container Terminal Service (ICTSI), kao većinski vlasnik tvrtke Jadranska vrata,  koja upravlja radom kontejnerskog terminala na riječkoj Brajdici.

Szymulewicz će početkom svibnja zamijeniti dosadašnjeg direktora Alessandra Beccea, koji je na tom poslu radio od veljače 2015. godine, priopćeno je u petak iz Jadranskih vrata (Adriatic Gate Container Terminal - AGCT).

Szymulewicz je dugogodišnji član ICTSI grupe, gdje je započeo karijeru kao IT direktor terminala u Poljskoj, a potom je radio i na drugim odgovornim pozicijama.

Uvjereni smo kako Szymulewicz, uz izvrsno poznavanje Jadranskih vrata, ICTSI grupe i industrije donosi i mnogo svježih ideja i projekata, čime će uvelike pridonijeti daljnjem razvoju Jadranskih vrata i jačanju pozicije kao jedne od strateških kontejnerskih luka sjevernog Jadrana, naveli su iz Jadranskih vrata.

Tvrtka Jadranska vrata osnovana je 2001. kao tvrtka kći Luke Rijeka i postala je koncesionar kontejnerskog terminala Brajdica. U travnju 2011. je u Jadranska vrata ušao strateški partner, ICTSI, kao međunarodna korporacija koja na šest kontinenata i u 21-oj zemlji upravlja s 29 kontejnerskih terminala. Jadranska vrata od tada djeluju kao javno-privatno partnerstvo, u kojem ICTSI ima 51 posto, a Luka Rijeka 49 posto udjela.

Iz Jadranskih vrata još naglašavaju da je cilj ICTSI u 30-godišnjem razdoblju koncesije, koja vrijedi do 2041. godine, tu tvrtku i riječku luku učiniti strateškom lukom za kontejnerski promet tržišta srednje i jugoistočne Europe.

28. travanj 2024 21:46